Limba română, întrebare adresată de andreeatalpau9011, 8 ani în urmă

Scrie o compunere, de minimum 150 de cuvinte, despre bucuria existenței, valorificând atât textul Magdei Isanoș, cât și cunoștințele și experientele tale.
Va rog mult!!!! Măcar câteva idei!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gabitocilara
47

Răspuns:

Sentimentul de a fi, a exista, a trăi este cel mai plăcut și cel mai puternic. El este experimentat de oameni din interiorul formei, ca individualitate separată de lumea exterioară și așa ajung să creadă că forma proprie este cauza sentimentului. Oamenii se tem că, odată cu dispariția formei, dispare și sentimentul de a fi. Astfel, ei leagă bucuria de a trăi de existența corpului, a gândurilor, sentimentelor și de tot ce numesc „al meu”. Apare egoul clădit pe ceva nepermanent, iar bucuria de a trăi este umbrită de teama de a nu mai trăi ca urmare a distrugerii a tot ce înseamnă eu și al meu.

Mi-aș dori ca oamenii să realizeze că nu trebuie să trăiască pentru a căuta bucurii, ci trebuie să ajungă să fie bucuroși pentru că trăiesc! Cînd ajungi să fii bucuros că exiști, deja ai obținut o realizare foarte importantă. Faptul că ești viu și cît de cît sănătos, poate fi mereu și mereu o sursă de bucurie.


andreeatalpau9011: mulțumesc enorm de mult!!!!! :)
Alte întrebări interesante