Limba română, întrebare adresată de biapeneghi, 8 ani în urmă

Scrie o compunere de minimum 150 de cuvinte in care sa motivezi apartenenta la genul liric a textului dat( nicolae labis,noapte de iarna)​.Dau coroana.Trebuie sa termin pana la 8 seara

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Espejo
218

Salutare!

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

♡________________________________________♡

Genul liric cuprinde operele literare în care autorul își exprimă reflecțiile, ideile și sentimentele în mod direct, folosind un limbaj bogat în procedee artistice.

Opera literară "Noapte de iarnă" de Nicolae Labiș aparține genului liric deoarece prezintă toate particularitățile specifice acestuia.

În primul rând poetul, își exprimă direct sentimentele de dragoste față de natură. titlul element anticipator este format dintr-un substantiv nearticulat și un substantiv precedat de prepoziția simplă " de" . Textul apare astfel ca o confesiune în care eul liric este prezent prin diferite mărci lexico-gramaticale subiective, cum ar fi pronume personale la persoana I ( Îmi, meu ) și verbe la persoana I ( n-am văzut , alunecă , aș privi ).

În al doilea rând, aceste idei poetice sunt evidențiate prin termeni se dobândesc în contextul poetic sens figurat și prin numeroase procedee artistice. Punctuația dobândește valențe expresive. Folosirea numeroaselor figuri de stil cu rol în descrierea minunatei atmosfere: epitete ( lună mai mare , sufletul nesfârșit , văile albastre , vrăji străvechi , pădurile doinare , cerul bun, colibile goale , sânge sănătos , tânăr, nopții grăbite, muchi împietrite) , comparații ( tare ca ozonul ).

În concluzie, se poate afirma că această operă literară prezintă toate notele definitorii ale unui text liric în care autorul își exprimă în mod direct sentimentele, reflexiile gândurile și ideile în mod direct folosind un limbaj bogat în procedee artistice.

♡________________________________________♡

Doar cele îngroșate cu negru sunt epitetele, iar celelalte sunt substantivele de care sunt însoțite.


biapeneghi: Multumeesc!
mariopaluch34: Ai uitat sa pomenesti versificatia, da e ok...
ambubamare123: Sincer una din cele mai bune argumentari scrise pe Brainly vazute de catre mine..Felicitari!!!
SadClown12: Mersi
Alte întrebări interesante