Limba română, întrebare adresată de hristosainviat4343, 8 ani în urmă

Scrie o compunere,de minimum 150 de cuvinte,în care să caracterizezi personajul colectiv geții,valorificând atât fragmentul din textul lui David Sava,cât și cunoștințele și experiențele tale.În redactarea compunerii:_vei ilustra o trăsătură de caracter a personajului colectiv al fragmentului;_vei selecta două secvențe din text care ilustrează atitudinea diferită a oștii vrăjmașe geților,înainte și după înfrângere,explicând semnificațiile acestora;_vei interpreta rolul descrierii in evidențierea relațiilor dintre oastea geților și dușmanii lor;_vei corela o idee din textul dat cu o experiență din viața ta sau cu o idee dintr_o altă operă artistică .​2)Formulează o frază alcătuită din două propoziții aflate în raport de coordonare prin juxtapunere prin care să prezinți două etape ale experimentului de chimie.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
3

1. Scrie o compunere în care să caracterizezi personajul colectiv geții

Din cunostințele mele și din text, ca trasătură de caracter a personajului colectiv, adică geții, aș defini-o pe cea care corespunde curajului în luptă a oștenilor geți.

Secvențele din text care ilustrează atitudinea diferită a oștii vrăjmașe geților, înainte și după înfrângere sunt următoarele:

"A răsărit acum getul cu oștile lui ca din pământ, ori ca și cum ar fi coborât din văzduf..." .

"...toată oastea dușmană, cât a scăpat din încăierare, a îngenuncheat în fața căpeteniei gete".

Din aceste două fragmente, se desprinde semnificația că oștile gete au aplicat o tactică de luptă inteligentă și astfel ele au câștigat lupta atât de vitejește, încât oastea dușmană a fost nevoită să se închine lor.

Rolul descrierii în evidențierea relațiilor dintre oastea geților și dușmanii lor este acela de a scoate în prim plan vitejia geților și supunerea dușmanului învins în luptă.

Corelația unei idei din textul dat cu o experiență din viața mea, ar fi aceea că întotdeauna trebuie găsite soluțiile cele mai bune pentru a câștiga bătăliile ce apar în timpul vieții.

2) Formulează o frază alcătuită din două propoziții aflate în raport de coordonare prin juxtapunere prin care să prezinți două etape ale experimentului de chimie

După ce am terminat cu bine experimentul la chimie, am plecat toți foarte bucuroși din laborator.

Anexe:

hristosainviat4343: Mulțumesc frumos.
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
mariaanamaria5437: Te rog frumos ajuta_ma si pe mine.
mihaela1cristina: salut Valdanet! ma poți ajuta cu cea mai recentă întrebare pusă pe contul meu? este la română
Alte întrebări interesante