Scrie o compunere de pagină în care să descrii promisiunea din Geneza 3:15 și înțelesul ei de astăzi. Vă rog repedeeeeeeeeeeeeeeeeeee dau coroană și mă abonez
Răspunsuri la întrebare
În Geneza, găsim originea răului de pe pământ, dar și modul prin care putem evita răspândirea lui în viețile noastre.
După ce a creat lumea, Dumnezeu l-a pus pe om să îngrijească grădina Edenului și i-a permis să mănânce din toți pomii ei, mai puțin din cel al cunoașterii binelui și răului.
„În ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!”, l-a avertizat Domnul pe Adam.
Așadar, omul avea acces la toate desfătările raiului, cu excepția uneia. Și totul a fost bine...
...până într-o zi, când diavolul a pândit clipa în care Adam nu era lângă femeia sa și astfel a convins-o pe Eva să mănânce din fructul oprit.
Cum a reușit să facă acest lucru aflăm din Cartea Genezei, capitolul 3, versetele 1-6:
Șarpele însă era cel mai șiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Și a zis șarpele către femeie: „Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncați roade din orice pom din rai?”
Iar femeia a zis către șarpe: „Roade din pomii raiului putem să mâncăm; Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: «Să nu mâncați din el, nici să vă atingeți de el, ca să nu muriți!»”
Atunci șarpele a zis către femeie: „Nu, nu veți muri! Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul”.
De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el.
Iată cum a intrat păcatul în lume și odată cu el întreaga degradare a omului și a naturii. O degradare lentă, dar progresivă care se încheie cu moartea.
Ceea ce a fost cândva o lume frumoasă, bună și fericită s-a transformat într-o lume blestemată, plină de durere, trudă, necazuri și suspine.
Nu mai putem da timpul înapoi, dar putem trage învățămintele de care avem nevoie pentru a nu continua greșeala primilor oameni.
Pentru că - o vedem cu toții - șerpi există și astăzi, dar diavolul nu mai folosește reptile pentru a-și împlini planul distrugerii, ci oameni, persoane care au cedat ispitelor sale și care acum împrăștie mai departe veninul minciunii, al înșelăciunii și al neascultării de Dumnezeu.
Așa cum un luptător bun cunoaște tactica adversarului, e imperios necesar ca orice creștin să cunoască strategia de atac a satanei, astfel încât să iasă victorios din orice ispită.
Diavolul este ca șarpele. Dacă lăsăm la o parte viclenia, îi vedem abilitatea, înțelepciunea și meșteșugul.
În niciun caz nu trebuie luat în derâdere!
Chiar Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă să fim înțelepți ca șerpii, adică prudenți, precauți cu ceea ce emitem din interiorul nostru către exterior. Trebuie să gândim înainte de a acționa!
Nimeni nu îi poate anticipa atacurile, dar Cuvântul lui Dumnezeu ne dă câteva indicii clare asupra cadrului și modurilor în care „tatăl minciunii” își atrage victimele pentru a le prinde în plasa ruinei.