Limba română, întrebare adresată de pestana, 8 ani în urmă

scrie o compunere descriptivă cu tema peisaj de iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de putioasca
9

M-am dus intr-o zi in padure si am ramas surprinsa. Totul era alb : copacii, care erau ca niste gardieni ai zanei iernii ; pamantul , ce in urma cu ceva timp era plin de verdeata , acum seamana cu un covor alb , moale , catifelat si curat ; iar potecile pe care obisnuiam sa ma plimb vara pentru a ma relaxa la auzul ciripitului pasarilor erau albe , acoperite de fulgii de nea ce s-au impletit pentru a crea o patura magnifica. Era superb , ca un tablou alcatuit dintr-o singura culoare , culoarea puritatii si a frumusetii , alb. Dar ce a fost cu adevarat impresionant a fost atunci cand zapada a cazut de pe crengile incarcate ale copacilor , ma simteam ca in rai , ca si cum ingerii zburau langa mine si imi lasau putin din incantarea lor.

Iarna aduce foloase tuturor , dar copiii o simt diferit , unii se distreaza in padure printre troienile de zapada , iar glasurile lor se aud peste tot.

Totusi , frumusetea iernii este una unica si naturala, pe care nici omul nu o poate recrea exact asa , iar ea se poate observa in natura si mai clar in padure. Acolo albul zapezii ramane intact , iar frumusetea tabloului se paseasca.

Alte întrebări interesante