Limba română, întrebare adresată de cenusamelisa, 8 ani în urmă

scrie o compunere descriptivă cu titlul Cum se joacă o pisică , în care să fii cont de următoarele sugesti Desenează pisica jucându-se. Gândeşte-te ce fel de emotie vrei să transmiți (bucurie/tristețe/admirație/uimire etc.). Stabileşte planul compunerii , respectând părțile acesteia: introducere, cuprins și încheiere. In introducere, precizează unde şi când ai văzut jocul pisicii. In cuprins, descrie jocul pisicii și caracteristicile acestuia (ce face, cum se mişcă, ce sunete scoate etc.). Foloseşte comparaţii şi, dacă eşti inspirat, chiar jocuri de cuvinte. Foloseşte toate tipurile de propoziții pe care le cunoști (afirmative, negative, enunțiative, exclamative, interogative). Încearcă să alcătuieşti mai ales propoziții dezvoltate.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marianicula1986
1

Răspuns:

Jocul pisicutei

Era o zi de vara. Ma plimbam prin parc. Langa o banca,pe iarba moale ca matasea,o pisicuta alba se juca.

Aceasta nu m-a bagat in seama nici dupa ce m-am apropiat de ea. Am continuat sa o privesc cu blândețe si rabdare. Se tavalea in iarba,alerga pana la copac si înapoi ca un cal in viteza,sarea dupa fluturasi. Toate acestea fiind insotite de un mieunat dulce. Oare a cui era? Am recunoscut-o indata:era Mieunat-des,pisica vecinei mele.

Ce frumos se juca!


cenusamelisa: umpoc mai mare te rog
marianicula1986: ok, mai adaug cateva propozitii in cuprins.
cenusamelisa: oare poate sa fie de vreo 33 de randuri
marianicula1986: De-ar fi vazut-o Doamna Lenuta,s-ar fi uitat incontinuu la ea fara sa clipească. Era o încântare pentru ochii mei. Si eu aveam pisicute,dar nu erau asa de jucause!Oare de cand o tot priveam? M-am uitat la ceas. Trecusera 5 minute de cand o tot priveam. Ce repede trecuse timpul! Am mai urmarit-o vreo 2-3 minute si am plecat. I-am aruncat o ultima privire.
Alte întrebări interesante