Limba română, întrebare adresată de Lukerator, 8 ani în urmă

Scrie o compunere descriptivă,de 250-300 de cuvinte,în care să-ti exprimi sentimentele generate de contemplarea unei livezi înflorite.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiairinei126
8

Răspuns:

În livada

Explicație:

Dacă nu as fi știut ca sunt în livada bunicilor, sigur m as fi considerat desprins dintr o lume de basm. Mirosul îmbietor, rozul inocent al copacilor, verdele gingaș și tânăr al frunzelor crude și curioase, abia ieșite din muguri, atrăgeau zumzaitele curioase și demne de munca lor. Eu, eram copleșit. Ma cuprinsese o bucurie pe care nu o pot descrie. Eram martor la crearea celui mai măreț și spectaculos tablou al naturii. Totul se desfășura sub privirea mi insetata de necunoscut și amețit de atâta culoare. Totul prinsese viata. Natura își propusese sa fie perfecta în acea frumoasa zi, etalandu și cu plăcere și misterioasa farmecul nemarginit.

Roz, alb, verde pal, albastru. Natura își trimisese parca cel mai iscusit artist sa ma încânte. Nu mai văzusem atâta splendoare într un singur loc. Eram fermecat. Da, natura, prin pretextul livezii bunicilor ma fascinase. Cața frumusețe, culoare, lumina și bucurie molipsitoare. Magic.

Locșorul meu preferat. Știam ca din toate acestea, la vara, voi culege roade, savuroase și sănătoase.

Livada bunicilor, pentru mine, în aceasta zi, cel mai frumos loc de pe pământ.

Alte întrebări interesante