Limba română, întrebare adresată de botnariucdimitrii, 8 ani în urmă

Scrie o compunere despre Matilda și Doamna Phelps clasa a 4 rog urgent ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Catalinabudin22
0

Explicație:

Matilda, este o fetiță genială, cum rar s-a mai întâlnit. A învățat să citească de la vârsta de 3 ani. Este pasionată de lectură, însă are o problemă mare: familia sa mediocră. Părinții nu sunt tare grijulii. Nu se interesează nici măcar de siguranța și binele ei, darămite să mai aducem în discuție educația fetei.

Tatăl ei, domnul Wormwoods, ar discuta mai degrabă toată ziua despre muncă și despre afacerile sale jalnice prin care încearcă să-și păcălească clienții să cumpere mașini la mâna a doua. Fratele său își admiră tatăl, iar mama sa este adepta televizorului și a coaforului. De altfel toată famila sa preferă să se uite la emisiuni TV în defavoarea cititului unei cărți.

De cele mai multe ori pedepsele Matildei constau în privarea de a mai citi cărți în camera ei, cărți împrumutate de la bibliotecă bineînțeles pentru că mama sa cumpără doar reviste în casă, din păcate. Așadar cărțile citite sunt de la biblioteca orașului, unde doamna Phelps îi recomandă o listă variată de cărți, chiar și din cele mai avansate.Având parte de o asemenea familie, Matilda încearcă să le dea o lecție părinților săi de fiecare dată când aceștia se comportă rău cu ea. Astfel că pune la cale 3 farse pentru tatăl ei: îi lipește pălăria de capul său, deghizează papagalul vecinului într-o fantomă și încurcă uleiul de păr cu care se dă acesta în fiecare dimineață în fața oglinzii cu vopseaua de decolorare a părului care e al mamei sale.Toată familia are o supriză nu tocmai plăcută când tatăl apare în fața lor cu părul blond. Da. Blond! Un afacerist vopsit ici colo cu o nuanță blondă.Matilda începe să meargă la școală. Încă din prima zi de școală, domnișoara Honey, educatoarea sa, își dă seama de cât de inteligentă este micuța Matilda. Se duce chiar și la directoarea Trunchbull, să-i ceară ajutorul să o transfere pe fetiță într-o clasă mai avansată însă nu obține nimic cu această vizită. Același rezultat îl obține mergând și la părinții Matildei.


botnariucdimitrii: am nevoie de o compunere dar nu text
Alte întrebări interesante