Limba română, întrebare adresată de andreiploscar41, 8 ani în urmă

Scrie o compunere despre Moș Crăciun
Va rog!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ariana7530
2

Răspuns:

Moș Crăciun este un om darnic.

Implineste fiecare vis a copiilor.Cred că este foarte bătrân fiindcă el există din cele mai vechi timpuri.

Are ochelari,și haine roșii,groase și pufoase pentru drumul pe care îl are de parcurs.

Îmi place de el pentru că de fiecare data de Crăciun îmi aduce ce îmi doresc.In fiecare an de Crăciun îl aștept cu nerăbdare pe Mosul cel bătrân și darnic!

În fiecare iarna ,oamenii sunt învăluiți de mireasma sărbătorilor de iarnă. Părinții pregătesc in grabă mâncăruri alese,iar noi,copiii, așteptam cu nerăbdare venirea lui.De fiecare data când mă gândesc că ne apropiem de Decembrie,,inima-mi bate cu putere,căci știu că e luna cadourilor...luna in care cei din jurul meu devin mai buni,iartă și dăruiesc ,însă nu neapărat cadouri materiale.Daruiesc zâmbete și bucurii semenilor.Atat eu,cat și prietenii mei ,devenim ascultători in preajma sărbătorilor, căci știm că bătrânul cu nas roșu,trece doar pe la copii care au fost cuminți.Seara din ajun este,de cele mai multe ori ,minunată.Iau masa împreună cu familia și apoi mă grăbesc către camera mea ,unde mă așez în fața geamului așteptandu-l pe Moș Crăciun.Din păcate niciodată nu am rezistat fara sa dorm,deci nu l-am zărit niciodată.Dimineata Crăciunului mă face mai fericita .Cadourile ce stau tăcute sub brad îmi umple inima de bucurie și nerăbdare.Le deschid in grabă ,îi mulțumesc Moșului uitându mă spre părinți mei ,și îmi continui ziua în același spirit călduros.

SPER CA TE-AM AJUTAT!


andreiploscar41: Mulțumesc!
nuamaltemail: Cu plăcere!
Răspuns de nuamaltemail
2

Secretosul Moș

Crăciun

Nu v-ați întrebat vreodată ,,Cine e Moșul?" ,,Cum aduce atâtea jucării și jocuri la copiii cuminți din toată lumea, într-o seară?"? Ei bine, eu mi-am pus de nenumă-

rate ori aceste întrebări.

Și, ca într-o bună zi să le dau de capăt cu un răspuns demn de crezut, de ziua mea, când am suflat în lumânările de pe tort, mi-am pus dorința de a vizita Satul lui Moș Crăciun.

Și ce credeți? Tatăl meu, care avea mulți prieteni în toată lumea pentru că tot călătorea, mai de mult, s-a împrietenit cu Moșul.

A fost plecat o săptămână la Polul Nord, unde l-a în-

tâlnit pe Moșu'.

Iar eu, născută în decembrie, chiar în data de 22, tatăl meu m-a dus la Moș Crăciun. Și am ajuns numai de Ajun, în 23.

Steluțele albe colindau munții înghețați, căprioarele și necuvântătoarele naturii ațipeau lin pe neaua pufoasă, ori pe o crenguță de brad.

Ce să mai, era un peisaj cu totul feeric!

Când am ajuns în cunoscutul Sat al Moșului, elfii hoinăreau în grabă, miliarde de jucării erau lucrate în fericirea și armonia Crăciunului, renii se antrenau pentru cursa lungă lungă care urma să o facă în seara aceea.

Dar, când am ajuns în biroul Moșului, băteam din picior. Nu mai rezistam de atâtea întrebări care îmi stăteau pe vârful limbii.

Moșul era un om plinuț, cu barbă albă și cu o expresie a feței iubitoare și prietenoasă.

El era spiritul Crăciunului, avea magia sărbătorii.

Cea mai mare curiozitate a mea era dacă eram pe lista copiilor cuminți sau pe cea a celor răi. În ciuda faptului că eram aproape sigură cu sunt în fruntea copiilor răi, Moșul i-a scris pe toți copiii din lume pe lista celor buni. Nu era nici măcar un nume pe lista celor neascultători.

Acesta a fost cel mai magic si mai fericit Crăciun din viața mea. Moș Crăciun există!

Alte întrebări interesante