Limba română, întrebare adresată de Ileanaaa4, 8 ani în urmă

scrie o compunere despre o furnica sa fie de 100 de cuvinte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
5

După o muncă îndelungată pe timp de vară, furnicutele s-au adunat in căsuța lor. Aveau un musuroi mare in curtea casei mele. Pe când ma plimbam, am auzit mare forfotă venind din partea unde se afla mușuroiul!

Cand la locul cu pricina, ce să vezi? O furnică se certa de zor cu un greiere! Cântărețul verilor noastre dorea puțină înțelegere de la surata furnicuta. Își luă chitara si dintr-un foc îi cântă o melodie superbă. Furnica, nu s-a arătat prea impresionata, dar stiam sigur ca sufletul ei a vibrat ascultând acest cantec, cum mi s-a întâmplat și mie. Greierele o luă de mana gingașă, dar muncită de toată vara:

-Sora buna, fie-ti inima caldă și primește-ma! Vine bruma, vine fiorosul noiembrie si eu unde mă duc?

-Nu stiu, nu stiu! Se rasti furnicuta aprigă. Ai cantat toată vara! Eu n-am stat, am muncit! Vai, vai... să duc in cârcă leneși...

Greierașul se întristă și plecă. Furnica isi vazu de treaba, uitandu-l pe bietul frate condamnat la pierzanie.

Zilele au trecut și toamna isi punea haina cea rece si ploioasă. Era atât de frig, încât furnicile nici nu mai ieșeau din mușuroi. Furnicuta noastră era tare plictisita, la fel ca celelalte furnici. Erau obișnuite cu treaba de dimineață până seara, iar in afara de muncă nu știau să facă altceva! Se gandea furnica la greiere, la cantecele lui... L-a gasit lângă mușuroi, aproape înghețat. L-a primit si si-a cerut iertare:

-Sa ma ierti, dragul meu frate! Cântecele tale ne dau forță sa muncim! Canta-ne toată iarna si veselește tot mușuroiul!

Astfel, furnicile s-au distrat toata iarna datorita cantecelor greierașului! Eu doar am stat sa privesc...

Alte întrebări interesante