Limba română, întrebare adresată de Timi200030, 8 ani în urmă

Scrie o compunere despre o vrabie 8-10 randuri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlyysauAllla
20
    Eram o zi de toamna insorita. Eu si prietena mea ne plimbam prin parc.  
    Cand mergeam pe langa niste tufisuri, am auzit un sunet foarte ciudat. Ca si cum cineva plangea, dar nu era un plans de om. Atunci prietena mea, Ana , a spus ca cautam in acel tufis sa vedem ce se aude. Cand ne-am uitat, am vazut un pui de vrabiuta, care avea aripioara rania. Ne-a fost tare mila de el , si l-am luat acasa la mine.
    Cand am ajuns acasa, l-am pus intr-o cusca frumoasa, i-am dat sa manance si am avut asa grija de el o saptamana. Dupa ce s-a facut bine, eu am vrut sa-l eliberez, insa el parca nu mai vroia sa plece. Dar dupa multe incercari, a plecat ciripind vesel. 
    Acum imi este putin dor de acea vrabiuta, dar stiu ca acum ii este bine. 


AlyysauAllla: Scuza-ma pentru GRESELILE DE ORTOGRAFIE
AlyysauAllla: M-am grabit si nu am scris corect
AlyysauAllla: Dar sper ca te-am ajutat
Timi200030: Mersi múlt :)
Răspuns de IonelaMureșan
3
Abia s-a terminat week-endul ca eu deja astept sa vina urmatorul. Nu stiu cum ma voi concentra saptamana aceasta la scoala, deoarece imi v-a fi gandul tot la casa bunicilor. De mult astepta bunicul sa ma vada zburdand prin ograda sa, dar parca duminica ce a trecut, mai mult ca oricand. Pana si bunicul a fost nerabdator sa vada reactia mea cand voi vedea ce cuib de vrabii adaposteste acoperisul sau. Odata ajuns/a la bunici, dau fuga sa ma schimb, cand aud ciripind, ma uit prin toate colturile casei, dar nimic, trag perdeaua de la geam, aud mai tare, cand colo, zaresc cuibul de randunele fix la coltul geamului. Eu nazdravan/a de fel, imi propun sa imi caut treaba in prejurul cuibului de vrabii, sa nu ma zareasca cineva. Zis si facut, ma imbrac repede si fuguta, fuguta ies afara. Ma invart eu ce ma invart pe langa coltul casei, cand zvarli un scaun sub picioarele mele pentru a ajunge la cuib. Ma ridic si pe varfurile degetelor de la picioare ca sa vad mai bine ce se afla mai exact in cuib, cand colo vad o vrabiuta care sta nemiscata, bag mana dupa ea, o iau in palma si o scot afara, ma uit ce ma uit la ea, vad ca nu se trezeste, suflu de doua ori peste ea, si cand colo, vrabiuta incearca sa dea din aripioare sa zboare, dar saracuta era fara putere. Din gradina bunicii, de la radacina florilor proaspat plantate, scurm pentru a cauta rame sa hranesc vrabiuta mea. S-a hranit saracuta vrabite si a inceput sa zboare fericita ca se bucura dinou de vantul cald si mladios. 

IonelaMureșan: sunt mai mult de 10 randuri, cred.. am fost mai plina de inspiratie in seara asta :), dar spre ca ti-am fost de folos! :)
Timi200030: Mersi :)
Alte întrebări interesante