Limba română, întrebare adresată de ffandrei6, 9 ani în urmă

Scrie o compunere imaginativa de 8-10 randuri despre cai!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miriamseico
11
Compunere imaginară..
Era bolnav...stapanii sai nu stiau daca o sa se mai faca bine.Angus,nu mai mancase de doua zile.Fiind sigur ca acesta nu isi mai revine,stapanii au hotarat ca atunci cand nu mai fi Angus,noul cal sa se numeasca dupa el,acesta fiind un cadou pentru curajul si loialitatea de care dat dovada pana acum calul,dar iata,atunci cand nimeni nu se astepta,Angus,s-a ridicat in picioare si a inceput sa merga.A baut putina apa,apoi a luat-o la galop prin fata grajdului.Oamenilor nu le-a venit sa creada.Angus,a dat dovada inca o data ca este un cal puternic.Se uita in ochii stapanului sau,parca vrand sa ii spuna cu nu trebuia sa se sperie atat de tare,ci trebuia sa stie ca el o sa se faca bine.
   Din acea zi,Angus a fost nedespartit de stapanii sai,acestuia alaturandu-se micul Aris,un manz tare zburdalnic care ii va ocupa mult din timp de acum in colo.

Sper ca te-am ajutat.

Răspuns de stefaniabutuc05
9
Intr-o padure de la marginea unui oras mare traia o turma de cai. Fiecare cal avea culoarea lui, unul era maro, altul verde, galben, portocaliu, absolut toate culorile.
Intr-o zi un locuitor din oras s-a hotarat sa mearga sa vada cu ochii lui cai colorati. Asa ca si-a luat rucsacul in spate si a pornit la drum. Nu dupa mult timp a ajuns in padure si cand a vazut acei cai nu stia ce sa creada , ca  viseaza sau ca e real.
S-a apropiat de unul din cai si acesta a inceput sa vorbeasca:
-Hei, ce faci? Nu te atinge de mine...
Omul a ramas socat
-Ce ? Nu ai mai vazut cai magici in viata ta? Apropo eu sunt Lui, tu cine esti? 
-Eu sunt Andrei,spuse omul cu jumatate de gura.
-Incatat ,spuse calul.
Si din acea zi calul si Andrei au fost prieteni buni.


Sper sa te ajute.... Nu ma pricep la compuneri...
Alte întrebări interesante