Limba română, întrebare adresată de andreeapetre78, 9 ani în urmă

Scrie o compunere in 15-25 randuri in care sa faci argumentarea epica a textului,,Vestitorii'' de Mihail Sadoveanu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fuleastefania1
6
         Opera " Vestitorii" de Mihail Sadoveanu este o opera epica deoarece autorul isi exprima in mod indirect gandurile, ideile si sentimentele prin intermediul personajelor si al actiunii.
       O prima trasatura a operei identificata in textul suport o constituie prezenta naratorului care nareaza la persoana I fiind un narator subiectiv.
      De asemenea, actiunea operei este plasata in timp si spatiu: timpul ( precizezi timpul in ") , spatiul : ( precizezi spatiul cu "). (Dupa faci povestirea in cateva randuri. 
      Ca-n orice opera epica,  la actiune participa personaje ce pot fi clasificate astfel: personajul principal este... (precizezi numele personajului principal si il caracterizezi cu cateva insusiri), personajele secundare: ........., personajele episodice....... si personajele figurate:.....
      Modul de expunere predominant este naratiunea, cu rol de a prezenta faptele si intamplarile intr-o ordine logica si cronologica ce se imbina cu dialogul, mijlocul de caracterizare indirecta a personajelor si cu descrierea.
     Avand in vedere trasaturile argumentate anterior, putem afirma ca opera "Vestitorii" de Mihail Sadoveanu este o opera epica/ apartine genului epic.

andreeapetre78: Ms
fuleastefania1: Npc
Alte întrebări interesante