Limba română, întrebare adresată de fodurgabriela, 8 ani în urmă

Scrie o compunere în care personajul principal să fie Garoffi, după ce acesta s-a reîntors la scoală. în compunerea ta vei respecta următoarele cerinţe: vei prezenta trei fapte ale acestuia; vei alege un titlu potrivit compunerii; vei redacta compunerea în 10-12 rânduri; vei scrie corect cuvintele, semnele de punctuaţie şi vei respecta aşezarea textului în pagină.(Garoffi e baiat)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dobre09ionela
4

Răspuns:

Începerea școli

Explicație:

Este toamnă,vacanță de vară s-a terminat ceea ce înseamnă că începe școala.

Toți erau fericiți de începere școli, dar Garoffi nu chiar, acesta începea clasa pregătitoare și îi era foarte frică.Începerea școlii a fost pentru Garoffi poate cea mai urâtă zi, la început a văzut afară o mulțime de copii, uni erau mai mari iar alți începau tot clasa pregatitoare.După ce statură într-o îmbulzeală de copii intră și în clasa cu viitorii lui colegi și doamna învățătoare.Când a intrat în clasă în care avea să-și petreacă următorii ani de viață,acesta era plină de culori și personaje, avea bănci de câte doi copilași,o tablă le care putea scrie, chiar și o tablă SMART pe care doamna învățătoare să le pună câte o poveste. A doua zi de școală era mai bine, Garrofi își făcură niște prieteni. Prima oră a băiatului a fost matematica, nu știa ce-l așteaptă dar văzu' că nu este așa de greu, învață să adune și să scadă,a doua oră e limba și literatura română aici el învață să citească și să scrie de tipar, a treia ora era sportul, el a spus doamnei învatatoare că nu vrea să facă sportul deoarece el face în fiecare zi, dar i-a spus că trebuie să încerce așa că asta a și făcut, ,,A FOST AȘA DE DISTRACTIV! " a țipat Garoffi după terminarea orei de sport, acolo făcură multe jocuri distractive au sărit,au alergat și au sărit coarda, iar a patra oră a fost AVAP acolo a pictat o casă cu nori, iarbă,copaci și soare. Când orele se terminaseră Garoffi nu mai vroia să plece dar doamna învățătoare i-a zis că o să vină și mâine.

De atunci lui Garoffi îi place foarte mult la școală.

Sper că te-am ajutat.

AVAP ( Arte Vizuale și Abilități Practice)

Tablă SMART ( Tablă inteligentă)

Paa


fodurgabriela: ce e cu avap??
fodurgabriela: sau cu tabla smart
dobre09ionela: scuze. nu știu cum sa o sterg că nu e corectă. scuze
Răspuns de dianaajutor72
7
Scoala, dulce scoala

A venit in sfarsit sezonul mult asteptat de elevii pregătiți cu rechizite și ghiozdane. Toti copii sunt nerăbdători sa intre intr-o noua etapa a vieții sau sa își revadă prietenii sau Învățătorul eventual și dirigintele. Singurul care nu putea sa simtă aceste emoții era Garoffi. Acesta nu era deloc fericit de începerea școlii. Nu se aștepta sa aiba prieteni și sa ii meargă bine și de data aceasta. Era singuratic și stătea intr-un colt ascultând plictisit marele discurs. Asculta trist cum fiecare copil susotea cu prietenii sau colegii săi. In clasa Garoffi a ramas surprins. Clasa nu mai era la fel. Era decorată cu baloane și desene colorate și vii pe pereți și pe fereste. Cu orele acesta și-a dat seama ca iubeste scoal și ca nu ar trebui sa își mai faca griji. De atunci Garoffi își iubeste scoala.
Alte întrebări interesante