Limba română, întrebare adresată de RamonaStardoll, 9 ani în urmă

Scrie o compunere în care să foloseşti : steluţe argintii strat pufos cristalinele glasuri straşnicul ger căldură din priviri alb ca spuma laptelui cuşme de omăt fluturi gingaţi valuri de copii obrajii ca merele Titlu la şăniuş

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pisicutamiau1111
0
La sanius
Pe cerul liber intr-o noapte de iarna stelute argintii vad pe cer.Strat pufos de zăpadă acoperind orasul tot.Cristalinele glasuri ma cuprinde intr-un farmec de ne uitat,si prin strasnicul ger fugind in pădurea inghetata.Căldură din priviri vad in ochi soarelui dar iarna e mai puternica.Alb ca spuma laptelui a cazut pe nasul lasandusi sufletul pe mine.Cusme de omăt vad eu in câmpul cristalin alergând pana la ei sa ma uit holbata la ei.Fluturi gingati vad zburînd in cer salutanduma cu aripile lor.Mai încolo de camp valuri de copii vad jucanduse cu frigul care i-a cuprins si aveau obraji ca merele.
Succes
Răspuns de marianavlad68
0
De ieri cad fara oprire mii de stelute argintii .S-a asezat un strat pufos de zăpadă .Copii au iesit cu săniuțele si cristalinele glasuri le răsună de bucurie.Dupa câteva ore de joacă strașnicul ger i-a trimis acasă. Căutau toți căldură din priviri.Le inghetase mâinile făcând un om de zăpadă alb ca spuma laptelui.Toti aveau cusme de omăt. Ningea continuu , fulgii de nea păreau fluturi gingasi.Tot timpul veneau valuri de copii cu săniuțele. Priveai in jur și îi vedeai pe toți cu obrajii roșii ca merele.
Alte întrebări interesante