Istorie, întrebare adresată de robertzq, 8 ani în urmă

scrie o compunere în care trăieșt într-un sat neolitice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madaursada
1

Explicație:

Bună mă numesc ....

În perioada 6500-3500 Î.Hr este perioada neoliticului încadrată în perioada pietrei

În aceasta descriere vreau sa va prezint viata de zi cu zi din satul meu

Eu cu familia mea locuim în peșteri și cere sedentare.Indiferent de sărăcia pe care o ducem de zi cu zi Bunica noastră ne face haine confecționate din piei de animale și ciorapi din papura.

Când ne e foame tata se duce cu sulițe și harpoane la vânătoare de animale ca să vina cu bucăți de carne porci mistreți și altele.

Eu cu Mama me ocupam cu agricultura și meșteșugurile

În timp am descoperit domesticitea animalelor și perforarea pietrei și ceramica.

♡Sper că te-am ajutat♡Spor la scris♡Am răspuns cât de repede am putut♡


robertzq: ms
Răspuns de mridaria01
0
Bun venit în perioada neolitică! Născut in aceasta perioadă m-am adaptat repede, însă unii dintre voi auzind despre aceasta perioada ați fi tare impresionați să aflați cum trăiam noi atunci.
Acoperișul era făcut de obicei din trestii. Construcția de case era un proces laborios, de obicei acestea erau construite și locuite de clanuri întregi (între 15-20 de persoane). În casă era doar un pat pentru cea mai bătrână mamă. Ceilalți membri ai familiei dormeau sub ea, pe piei, asta era foarte neconfortabil, însă ne-am obișnuit cu acest trai.
Neoliticul este o perioadă în care domnea „matriarhatul”. Oamenii de aici cred în zeița mamă și au un altar închinat ei în casele lor. Noi ne ocupam cu agricultura și creșterea animalelor. Dintre animalele domestice cele mai răspândite sunt oile și caprele. Se cultivă diferite tipuri de grâu/alac/orz, leguminoase, viță de vie, se recoltează fructe de pădure.
Eu în fiecare dimineața trebuie să lucrez terenul cu unelte din lemn și piatră, iar pentru recoltarea cerealelor se realizează cu secera, care este realizată din corn de cerb și este dotată cu dinți de cremene, de obicei, patru la număr.
In satul nostru din perioada neolitica, hainele sunt confecționate din piei de animale, iar din oase sunt fabricate diverse unelte, vârfuri de lance și săgeți, ace, diverse ornamente, figuri antropomorfe și zoomorfe.
Eu și oamenii de aici, pentru a ne asigura hrana mergem la vânătoare și folosim arcuri și săgeți, sulițe, topoare, care sunt realizate din lemn, piatră și os. Cea mai răspândită, deși extrem de periculoasă, este vânătoarea de mistreți.
Știu ca nu sună foarte încântător acest trai, dar pentru mine este totul foarte distractiv și oamenii din perioada neolitica sunt super creativi, de aceea nu ne plictisim niciodată aici.
Alte întrebări interesante