Limba română, întrebare adresată de Robert827, 8 ani în urmă

Scrie o compunere narativa, de minimum 80 de cuvinte, in care sa povestesti o intamplare reala sau imaginara care se petrece in padure va rog ajutor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de floricica85
10
Noi locuim in apropierea codrilor. In toate anotimpurile copacii decorativi impodobesc peisajul locului. Cei mai multi sunt stejari, dar foarte frumosi sunt teii, salcamii, brazii ca niste ostasi voinici, mesteceni, ulmi. Printre ei sunt si ciresari salbatici, meri, care se numesc mere padurete, foarte acre, dar au vitamine bogate. In codri sunt diverse pomusoare si tufari. In poienita insorita cresc flori - de la ghiocei, nu-ma uite, albastrele, toporasi, la buruine, care sunt pentru leac. Lacrimioarele si maciesii imbogatesc frumusetea ce domneste primavara in padure, aici codrii.
Dintre animale traieste vulpea, veverita, lupul, misttetul, ursul, ariciul, Vevrritele isi fac scorburi nu departe de alune. Ele isi agonisesc alune si ghinzi pentru iarna.
Mie foarte mult imi place padurea, este o liniste si un aer curat. Cantecele pasarilor intotdeauna imi fac o dispozitie placuta.
Alte întrebări interesante