Limba română, întrebare adresată de alex83446, 8 ani în urmă

Scrie o compunere narativa in care să povestești niste întâmplări fantastice, neobișnuite in care să se regăsească și cuvintele: elixir oglinda talisman demon umbra secret și vis​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de todericaandreea
1

Răspuns:

O călătorie pe tărâmul vrăjitoarelor

Era o zi frumoasă de vară. De obicei când îmi alegeam ținutele obișnuiam să mă uit în oglindă pentru a-mi alege ceva drăguț și pe gustul meu. Ieri am primit în dar de la o prietenă bună un talisman frumos cu pietre prețioase. Când l-am scos din cutie și l-am pus la gât am observat că acesta a început să sclipească și că prin vis am ajuns pe un tărâm sumbru și urât. Am început să mă plimb deoarece nu știam cum aș putea ieși din acea lume. La un moment dat lângă mine a apărut un demon . Mi-a fost foarte frică dar am aflat că acesta era un demon bun care dorea s ă devină înger. Mi-a spus că pentru a ajunge înapoi acasă trebuia să beau un elixir secret care se găsea doar în laboratorul vrăjitoarei șef. Acesta m-a condus până acolo. Variatoare mi-a spus că pentru a-mi putea oferi elixirul trebuia să-i ofer umbra mea pentru colecția de umbre. La început nu am dorit să-mi dau umbra dar apoi am realizat că altfel nu mai puteam ieși din acea lume în care recunosc îmi era foarte frică să trăiesc.

Vrăjitoarea mi-a dat elixirul și am ajun din nou acasă.

Nu cred că voi mai purta prea curând talismane cu pietre prețioase .

Sper să-ți placă!

Răspuns de oneacaionut77
0

Fluturele magic

Într-o dimineață de vară am mers in pădure sa respir aerul curat si sa culeg câteva mure.Am mers multe minute încontinuu.Cand am vrut sa ma intorc am constatat ca ma pierdusem.Nu stiam prea bine padurea....Venisem la bunica in vizită.Am văzut o cărare,pe care cădeau raze călduroase de soare.Am luat-o ușor pe alee...Am mers,pana am ieșit din lăstăriș.Nu imi venea sa cred...In fata ochiilor mi se întindea o lunca mare de flori.Am mers fericită printre gingașele si parfumatele flori.Mireasma lor imi curățau chipul si imi limpezeau mintea învălmășită.

M-am așezat pe iarba fina,privind cerul.Dintr-o data am văzut ceva albastru sclipind spre mine.Nu știam ce e.Am rămas nemișcată o vreme.Cand talismanul acela secret s-a așezat pe mine,m-am ridicat.Era un fluture atat de frumos,cu un albastru inchis ca cerul si puncte negre.Era un elixir.Ne-am privit minute in continuu.Fluturasul mi-a spus sa nu mai povestesc nimănui ca ne-am întâlnit,deoarece era un elixir magic,ca un demon, doar ca era bun si amabil.Spunand acestea fluturașul magic a zburat către cer, dispărând in lumina zilei.

Ma aflam intr-o situație de secret si vis...Dar știam foarte bine ca nu imi voi încalca promisiunea.


oneacaionut77: Sper ca iti place!
Alte întrebări interesante