Limba română, întrebare adresată de miricadavidandrei, 8 ani în urmă

Scrie o continuare de 150 200 de cuvinte a fragmentului dat în care să prezinți o întâmplare imaginară în timpul claselor primare pe care vrei să io amintești lui Ghiță redactarea textului vei avea în vedere:
să prezinți întâmplarea menționând repere spațio-temporale
să prezinți două trăsături de caracter ale unui coleg
să faci legătură cu textul ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de targoviste44
2

                                            Șuviță dintr-o amintire

Și iată că îmi amintesc și azi, cum nea Trifan, tatăl colegului meu Mitriță, într-o seară de început de toamnă, alergase într-un suflet la bunicul meu Spiridon, pentru a-i da vestea cea mare: câștigase la Loto... 1393 de lei !

Într-o vreme de mari lipsuri, suma părea fabuloasă, iar coana Flora, croitoreasa din capătul străzii, într-un acces de sinceră invidie, șoptea pe la colțuri cum că și-a băgat necuratul coada, altfel de unde, dintr-o dată și pe negânditele, să pice așa mare plocon lui Trifan, muzicantul de orice ocazie al micului nostru sat.  

Prima și cea mai vizibilă schimbare s-a petrecut cu Mitriță, care peste cam o săptămână se prezentă la școală îmbrăcat într-un costum nou,  vișiniu, cu o cămașă albăstrică și un papion, pe care străluceau ca niște beculețe, într-o fericită aliniere, câteva panseluțe portocalii.  

Cred că era fericit, pentru că zâmbea tot mai des, iar gropițele din obrăjorii lui dolofani îi dădeau un aer angelic, întrunind, într-o ședință fulger a fetelor din primele bănci, titlul de cel mai norocos tocilar al clasei noastre.

Alte întrebări interesante