Limba română, întrebare adresată de cosminignat33, 9 ani în urmă

Scrie o pagina de jurnal in care sa prezinti propria ta opinie despre ceea ce inseamna pentru tine personalitatea! Va rog frumos !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de George1841
3
Și adaptezi tu ceva dupa ce citești :

Personalitate

Personalitatea reprezintă totalitatea valorilor, scopurilor, trăirilor și efectelor pe care le provoacă în ansamblu, atât fizicul cât și intelectualul. Personalitatea face parte din conștient, alăturîndu-se curentului de existențialism, în cadrul căruia ființa umană învață și face concluzii în urma experienței personale, adică o experiență calitativă.

Existențialismul — variantă distinctă a filozofiei existențiale — este o doctrină filozofică și de acțiune caracterizată printr-o accentuare a individualității, propagarea libertății individuale și a subiectivității. Reflectări majore asupra personalității omului au fost înregistrate încă din antichitate, Aristotel a fost unul din primii care a evidențiat tangețial acest subiect, luînd în considerație ca din antichitate și până la sfârșitul secolului al 19-lea psihologia a fost considerată parte componentă a filozofiei, aceasta a întrunit mari piedici în dezvoltarea sa autonomă, Personalitatea avînd un loc primordial în domeniul psihologiei. Existența personalității are câteva trepte:

Percepere
Sectionalizare
Creare
Dezvoltare
Modernizare
Declin
Alte întrebări interesante