Limba română, întrebare adresată de dombnefereste, 8 ani în urmă

Scrie o pagina de jurnal in care sa scri despre cum ai descoperit un loc în curtea bunicilor . 100-150 cuvinte ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
2

Răspuns:

                                                           20 decembrie, 2021

     

                         Dragă jurnalule,

        Azi am fost cu tata ȋntr-o foarte scurtă vizită la bunici. Pe când tata ȋşi căuta de zor sculele pe care şi le uitase data trecută, eu am plecat ȋn recunoaştere prin podul casei.

       Nu mică mi-a fost mirarea când am dat peste un loc foarte interesant: Fix la mijlocul distanţei dintre primul şi al doilea stâlp de susţinere, lângă coşul cel mare de fum de la centrala pe lemne a bunicilor, am observat un fel de ladă stacojie, destul de ȋnaltă şi plină de praf. M-am apropiat cu o oarecare reţinere, gândindu-mă că această ladă ar putea găzdui vreun roi de viespi venite la iernat. Dar n-avea viespi! Era...un fotoliu prăfuit. Am scuturat cât am putut de bine braţul fotoliului şi m-am aşezat. Atunci mi-am dat seama că am descoperit cel mai confortabil loc de citit ce mi l-aş fi putut imagina vreodată!  

     Deci... promit ca voi citi!

Explicație:

150 de cuvinte.

Răspuns de Ionita23
3

Răspuns:

Era o zi de vară, iar mama trebuia să plece la muncă în alta țară, asa ca m-a dus la bunici. Bunicii stăteau destul de departe de casa mea. Din cauza asta nu voiam sa merg la bunici. Nu aveam niciun prieten acolo. Urma sa stau acolo pt 2 luni.

Am ajuns acolo, plângând, din cauza ca îmi era deja dor De prieteni mei. Mi-am luat rămas bum de la mama și am mers în casa. Bunicii mi-au zis ca trebuie sa plece la magazin.

Stăteam, iar brusc aud un sunet din spatele grădinii. Am mers sa vad ce se aude.

Am ajuns și am văzut ca, câinele lătra la o ușă. Am deschis ușa și am văzut un câmp mare. Credeam ca visez, asa ca am mers și am atins niște iarba sa ma asigur ca nu visez.

Am stat acolo vreo jumătate de ora, timp în care bunicii mei au venit acasă și m-au căutat. Nu i-am auzit, eu fiind prea ocupata cu descoperirea locului.

Bunicii m-au găsit, la un moment dat. Păreau triști. Am mers la ei și i-am întrebat ce e cu locul acesta, iar ei mi-au zis ca aveau de gând sa mi-l dea mie, când împlinesc 16 ani.

Ei au zis ca mi-l sau acum, dacă tot l-am descoperit.


Ionita23: nvm, am uitat ca trebuia pagina de jurnal, ci nu compunere
Alte întrebări interesante