Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

scrie o poveste despre babilon​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lacramioaraenoiu
5

Explicație:

Pe malul Eufratului îşi poartă istoria pe umeri unul dintre cele mai frumoase şi faimoase oraşe ale lumii antice:Babilonul. Centru al artei şi culturii, oraş protejat de Alexandru cel Mare, Babilonul era denumit în Scripturi Stăpâna Regatelor.

Babilonul, unul dintre cele mai faimoase oraşe ale civilizaţiei antice, a fost capitala Babiloniei, localizată în sudul Mesopotamiei, ceea ce înseamă astăzi 60 de mile distanţă de Baghdad, Irak.

Se ştiu foarte puţine lucruri despre originea Babilonului, dar cronicile antice sugerează că oraşul datează de acum 4000 de ani, şi era considerat un centru administrativ. Apoi, în 1894 î.Hr. oraşul a fost cucerit de către Samuabun, un lider local din ţinutul a ceea ce numim astăzi Siria, şi l-a transformat într-un mic regat. Soarta oraşului s-a schimbat radical odată cu venirea pe tron a celui de-al VI-lea rege, Hammurabi, în 1792 î.Hr.

Răspuns de denisa133rr6
5

Babilonul se afla pe fluviul Eufrat, în Mesopotamia. La început, a fost doar unul dintr-o serie de orașe mici. Apoi Babilonul a devenit tot mai puternic. În 1700 î. Hr., orașul controla un imperiu, cunoscut sub numele de Imperiul Babilonian și care se întindea în partea de sud a Mesopotamieni. Cea mai mare parte a bogăției cîștigate de Babilon din imperiu a fost folosită pentru construcții. Grădinile suspendate erau o serie de grădini irigate, construite probabil la înălțime, pe terasele ziguratelor.

Alte întrebări interesante