Limba română, întrebare adresată de pro100kot01, 9 ani în urmă

Scrie o povestire de-a bunicului tau in care iti poveste cum era viata cand era mic.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Queen3135
0
Bunicul meu imi povestea ca el nu avea haine moderne ca noi.Imi spunea ca el venea cu niste ghete vechi,fara sireturi,care ii erau mari.Venea cu ei mereu...si vara,si iarna,si tomna si primavara.Avea niste pantaloni care ii erau largi si ii impartea cu fratii lui..facand cu randul care sa ia pantaloni de la tatal lor..care nici el nu avea mai mult de 2 perechi.
Imi povestea ca nu aveau mofturi la mancare.Imi spunea ca mancau paine cu zahar cand nu aveau de mancare.
De rare ori isi cumparau un pateu dupa ce veneau de la munca.i munceau in livada.
Imi povestise odata ca isi cumparase un pateu iar un coleg de-al lui mai mare il furase.Furios,a alergat dupa el mult ...chiar foarte mult si in timp bunicul meu arunca cu pietre in acel baiat..facandu-i cateva rani.Pana la sfarsit baiatul i-a dat pateu innapoi :))) 
Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de elenamaria1415
0
In gradina de flori a bunicii , eu si bunicul meu admiram florile multicolore , stand pe o camapea veche. Linistea ne-a fost intrerupta de sora mea care asculta muzica si se juca jocuri online. Bunicul m-a luat de mana si am mers impreuna in casa , unde a inceput a-mi povesti despre copilaria sa.
- Nicusor , pe vremea mea , telefoanele mobile nu existau . Atunci se foloseau scrisorile pentru a comunica cu persoanele aflate la distanta .
- Dar , bunicule , voi cum va jucati?
- Ei bine , jocurile noastre erau mult mai distractive decat cele pe care voi le numiti acum "jocuri". De dimineata pana seara intunericul cuprindea pamantul , ieseam pe strazi si ne jucam de-a v-ati ascunselea, sotronul , pititea si multe , multe alte jocuri. De asemenea, desenele animate durau doar 10 minute , de la ora 18:50 pana la 19:00 , insa cui ii mai pasa de aceste animatii, daca pe drum zarva si veselia copiilor era in toi?
- Bunicule, tu ai mai vorbit cu prietenii tai din copilarie?
- Desigur, ne intalnim adesea la un joc de sah ori table.
- Dar parintii tai te lasau pe drum oricand doreai?
- Fiecare dintre membrii familiei avea responsabilitati. Parintii mei m-au invatat ca responsabilitatile reprezinta o prioritate . Desi doream sa merg mai repede la joaca, asteptam ca mama sau tata sa termine treburile la care trebuia sa ii ajut si apoi mergeam si ma jucam.
- Pe vremea ta , copii mergeau la picnic in padure?
- Nu , noi mergeam in padure cu animalele domestice la pasunat , iar acolo in timp ce ele mancau , noi ne jucam .
- Sunt sigur ca ai avut o copilarie frumoasa .
- Copilaria mea , dragule, a fost minunata. Dar din pacate , timpul niciodata nu sta pe loc.
Alte întrebări interesante