Limba română, întrebare adresată de serbanralucavio, 9 ani în urmă

Scrie o scrisoare parintilor tai,prin care sa arati sentimentele tale fata de acestia. Nu uita formula de inceput si de incheiere!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ellen14
33
    Dragă mamă,
    De fiecare dată cînd trebuie să spun ceva important, nu pot găsi cuvintele potrivite. Acum îmi este și mai greu, pentru că îți scriu ție, mamă. Ești o persoană unică în viața mea, ceea ce îmi creează o frică de a nu spune ceva corect. Dar sunt sigură că tu mă vei înțelege, mereu o faci.
    Sincer vorbind, nici nu știu cu ce aș putea începe. Sunt prea multe cuvinte pe care aș vrea să ți le spun.
    Mai ții minte prima mea călătorie la mare? Sunt sigură ca da. Îmi aduc aminte cum noi ca tata eram în apă și făceam diferite fețe hazlii, iar tu ne făceai poze, rîzînd vesel. Nu știu de ce, dar mi-a rămas anume aceasta amintire de atunci.
    Ții minte cum mîncam dulceața pe care ai făcut-o? Știu că păstrezi acea poză. Eram ”dulceață” din cap pînă în picioare, dar mi-am potolit atunci pofta. De mică ador cîteva lucruri: dulciurile și pe tine. Ce-i drept, pe tine te iubesc mult mai mult decît dulciurile.
    Știu că păstrezi amintirile despre copilăria mea. Te-am văzut odată, citind niște foițe pe care demult-demult scriai primele mele cuvinte. Eram gata să izbucnesc in plîns față de tine.
    Dacă tot am ocazia de ați vorbi liber, voi profita din plin de ea. Vreau să-mi cer scuze. Sunt mii de lucruri pentru care trebuia să-mi cer iertare cu mult mai înainte, dar nu am avut curajul.
    Știi doar că îmi este greu să-mi exprim emoțiile, nu o pot face. Nici nu-ți poți da seama de cîte ori încercam să-mi iau inima în dinți, să mă apropii de tine și îmi cer scuze după o ceartă de-a noastră. Nu te supăra pe mine din această cauză, să știi că sufăr mult de fiecare dată cînd te supăr. Sunt cel mai sever judecător al meu, cînd vine vorba de comportamentul meu cu tine. Nu o meriți, scuze.
    Îmi pare rău că nu te pot ajuta cînd îți este greu ție. Niciodată nu arăți că treci printr-o situație dificilă, nu vorbești despre aceasta, dar eu simt totul. Văd în ochii tăi ceea ce nu vreai să-mi spui mie. Regret la nebunie că în astfel de momente nu te pot cuprinde tare-tare ca toată durerea ta să mi-o iau mie. Scuze.
    Îmi e rușine pentru faptul că nu-ți pot spune cît de mult te iubesc. Adesea, vreau să-ți pun acest lucru, dar nu mă pot decide, mă tem să par bizar. Dar acum o pot face. Mamă, eu te iubesc enorm! Promit că nu voi ezita să ți-o spun mult mai des.
    Pe lîngă toate acestea, este un șir de lucruri pentru care vreau să-ți mulțumesc.
    Sigur, îți sunt recunoscătoare pentru viață. Cît de grea nu ar fi, mi-ai oferit darul de a o trăi din plin.
    Îți mulțumesc pentru faptul că îmi ești mamă. Datorită ție, eu știu cum e să iubesc și să fiu iubită necondiționat.
    Mulțumesc pentru înțelegere. Indiferent de situația în care m-aș afla, pot apela la tine, mamă. Niciodată nu m-ai judecat pentru ceva ce nu am făcut corect. Orice taină ți-o pot dezvălui ție, fără să-mi fie frică. Ești persoana în care voi avea încredere întotdeauna, sunt sigură.
    Zîmbetul tău este cel mai frumos din toate pe care le-aș fi putut vedea vreodată. Este o rază de soare care mă mîngîie în cele mai reci și sumbre zile din viața mea. Chiar dacă sunt disperată, cuprinsă de durere, un surîs blînd de-al tău mă poate reîntoarce la viață. În așa momente parcă luminezi din interior, e ceva de nedescris. Îți mulțumesc pentru aceasta.
    Zi de zi, pari extrem de încrezută în sine, ceea ce mă face să tind sa fiu ca tine. Ești modelul de care mă conduc iată deja de aproape șaisprezece ani. Mulțumesc pentru puterea ta pe care mi-o introduci inconștient și mie.
    Există nenumărate lucruri pe care aș vrea să ți le mai relatez, dar îți promit că o voi face deja tet-a-tet, căci nu sunt în lume atîtea foi pe care aș putea să-ți înscriu toate meritele.
    Iubită mamă, chiar dacă din copilărie sunt ”fetița lui tata”, să știi că țin foarte mult la tine și nici nu mă pot închipui fără tine. Îți mulțumesc pentru simplul fapt că exiști în viața mea și mă susții.




                                                              Cu mult drag și recunoaștere,
                                                                                  fiica ta,Ellen!




Răspuns de DEA0
19
asta nu te putem ajuta aici scri tu tot ce simti fata de parinti dai si inceput inseamna cand trebuie sa lesi aliniat la prima propozitie apoi cuprins e dupa propozitia de inceput tot cu aliniat acolo scri mai mult si incheiere lesi aliniat la ultima propozitie ex:   Ana are mere.
                                EU AM FOST LA EA SI AM MANCAT MERE VERZI SI ROSI.......................................................................................................... 
                                  Ma-m distrat la Ana foarte bine.

Irinuca12: Asa cred si eu... Doar tu poti scrie ce simti fata de parintii tai :)
serbanralucavio: Ok,multumesc oricum :)
Alte întrebări interesante