Limba română, întrebare adresată de eli6552, 8 ani în urmă

Scrie pe o coală A4, un text narativ de 130-150 de cuvinte, cu titlul Întâlnire cu eroul spiderman. Înainte de a scrie textul propriu-zis, realizează un plan al acestuia, având în vedere schema de mai jos. Foloseşte o ciornă pentru planul textului şi forma iniţială a acestuia. Când au loc întâmplările? Unde se petrec întâmplările? Cine ia parte la întâmplări? Ce se întâmplă? Care sunt ideile principale pe care le dezvolt? Cum se încheie acţiunea? Ce impresie mi-a provocat aceasta?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonio9990
60

Răspuns:

Planul de idei

1. Când au loc întâmplările?

Intr-o seara de noiembrie

2. Unde se petrec întâmplările?

In centrul orasului New York

3. Cine ia parte la întâmplări?

Eu, Spiderman si raufacatorul

4. Ce se întâmplă?

Ies de la metrou si cineva ma urmareste

5. Care sunt ideile principale pe care le dezvolt?

Parcursul meu de la metrou si ana la intalnirea cu Spiderman

6. Cum se încheie acţiunea?

Spiderman ma salveaza iar eu ii fac o poza in timp ce isi intinde panza pe cea mai mare cladire.

7. Ce impresie mi-a provocat aceasta?

Aceasta intamplare m-a determinat sa devin un om al legii, sa pot ajuta pe altii!

Compunerea

Era o seara de noiembrie in centrul New York-ului, tocmai terminasem orele de la facultate si luasem metroul in drum spre casa. Aveam un rucasc nou, in care imi tineam laptopul, cursurile si aparatul foto.

Statiile de metrou erau mai goale decat de obicei, astfel ca m-am trezit cu un sentiment ciudat si rece. Tot mergand spre iesire aveam senzatia ca sunt urmarit, insa mi-am spus ca e doar in mintea mea. Tot mergand agale-agale, siretul mi s-a dezlegat; m-am aplecat sa il leg si am vazut o silueta foarte aproape de mine in oglida retrovizoare in care se vad trenurile de metrou.  

Am marit pasul spre iesire, am evitat sa ma uit in spate… ajuns spre iesire si imi trag rasuflarea pentru o secunda. Insa nu dupa mult timp, rucsacul imi este smuls iar eu strig dupa ajutor si fug dupa faptas!  

Din vazduh, o silueta ce iese dintre cladiri vine spre noi, este Spiderman! Care cat ai clipi il face ghem de panza pe faptas, iar mie imi returneaza rucsacul.  

Ma reped sa ii multumesc, insa acesta pleaca repede sa ajute alti oameni. Insfac repede aparatul foto si il fotografiez zburand deasupra celei mai mari cladiri!

Alte întrebări interesante