Limba română, întrebare adresată de LbTomana, 9 ani în urmă

Scrie pe o pagina separata o compunere in care sa demonstrezi ca textul de mai sus este o creatie lirica.

Textul este: Intre Frunze de Alexandru Macedonski

Ofer coroana +25 Puncte celui care raspune primul si corect

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denidenideni43
21
Consider ca opera ,,Intre frunze" de Alexandru Macedonski apartine genului liric, deoarece textul prezinta toate particularitatile acestui gen literar. Opera lirica este opera literara in care autorul isi exprima gandurile, ideile si sentimentele in mod direct, prin vocea eului liric.
In primul rand, apar marcile eului liric, adica pronume la persoana I (noi, ne) si verbe de persoana a II-a (asculta). De asemenea, apar elemente de prozodie : rima incrucisata, masura variaza de la 13-14 silabe la 7, iar ritmul este trohaic.
In al doilea rand, apar numeroase imagini artistice realizate cu ajutorul figurilor de stil. Imaginea vizuala ,,Iar vita se ridica pe mar, amorezata / De verdele sau trunchi" este realizata printr-o personificare. In a 4-a strofa, se afla numeroase imagini auditive ,,Din totul se inalta un cantec catre soare" ; ,,De tainice oftari" , realizate prin epitete simple. ,,Micsandra spre rozeta se pleaca fermecata" este o imagine dinamica formata printr-un epitet. Aceste imagini au rolul de a spori expresivitatea textului, si de a compara dragostea oamenilor cu cea pentru natura.
In concluzie, putem afirma ca opera ,,Intre frunze" de Alexandru Macedonski este o opera lirica.
Alte întrebări interesante