Istorie, întrebare adresată de loimonca12, 8 ani în urmă

Scrie spaţiul de activitate (țara) al personalităţilor:
 Burebista
 Cezar
 Pericle
 Nabucodonosor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FataCuZambareata
1

Răspuns:

Burebista-Dacia

Cezar-Roma antică

Pericle-Atena,Atena clasica

Nabucodonosor-Irak

Sper ca esti bine !

Răspuns de Amy952
1

Bună! ❤️

Cerință : Scrie spaţiul de activitate (țara) al personalităţilor:

Răspuns:

Burebista - Dacia

Cezar - Imperiul Roman

Pericle - Grecia ( Atena)

Nabucodonosor - Babilon

Explicație:

  • Burebista este primul rege al geto-dacilor. Acesta a unit toate triburile dacice atât pe cale pașnică, cât și pe cale de război. Burebista și-a găsit sfârșitul în anul 44 i. HR. Acesta s-a implicat în conflictul dintre Caesar și Pompei al Romei, susținând-l pe cel din urma. Astfel, izvoarele istorice menționează ca moartea regelui dac a survenit în urma acestei implicări în conflictul celor doua personalități romane.
  • Cezar este o cunoscuta figura a istoriei Romei. Acesta s-a născut într-o familie de patricieni și a avut un viitor strălucit devenind dictator al Romei. Deși a fost o figura emblematica pentru romani, acesta a sfârșit fiind asasinat. Ultimele sale cuvinte au fost "Și tu, Brutus?”, după alții Și tu, copile?”. Astăzi se păstrează atât în limba romana, cât și în limba latina anumite expresii rostite de acesta, printre care putem aminti : „Am venit, am văzut, am învins!”„Zarurile au fost aruncate!”, etc.
  • Pericle, precum celeltate personalități menționate anterior, reprezinta un om politic, dar de această parte al Atenei. Acesta a fost un orator, și după cum citează alte surse ,,cel mai mare om de stat din Grecia Antica". Acesta a condus Atena timp de 30 de ani, perioada de glorie pentru greci. A fost prima personalitate care a adoptat sistemul de conducere democratic în Atena, adică poporul conducea statul. Pericle moare în 429 i. Hr lăsând în urma o Atenă prospera, mai bogata și mai frumoasa.
  • Nabucodonosor reprezinta numele a 4 conducatori ai Babilonului. Cel mai cunoscut dintre toți este Nabucodonosor al || - lea care este menționat și în Sfânta Scriptura. Acesta a rămas în istorie ca fiind unul dintre cei care au creat una dintre cele 7 minuni ale lumii, și anume Grădinile suspendate ale Semiramidei.

Sper ca te-am ajutat!

Bafta!

Alte întrebări interesante