Scrie sub forma de produs:
f) 3(x-y)^2+9x^2(x+y)^2
g)a(x-1)-(x-1)b
h)a(x-1)^2+4b(x-1)^2
i)a(x-3)-(x-3)b+(x-3)c
j)m(x+a)-p(x+a)+q(x+a)
k)2(x-radical din 5)-3(x-radical din 5)+7(x-radical din 5)
l)x(x-2y)+3(2y-x)-x+2y
va rog frumos sa ma ajutati
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
f) 3 ( x - y )² + 9 x² ( x - y ) = ( x - y )² ( 3 + 9 x² )
g) a ( x - 1 ) - ( x - 1 ) b = ( x - 1 ) ( a - b )
h) a ( x - 1 )² + 4 b ( x - 1 )² = ( x - 1 )² ( a + 4 b )
i) a ( x - 3 ) - ( x - 3 ) b + ( x - 3 ) c = ( x - 3 ) ( a - b + c )
j) m ( x + a ) - p ( x + a ) + q ( x + a ) = ( x + a ) ( m - p + q )
k) 2 ( x - √5 ) - 3 ( x - √5 ) + 7 ( x - √5 ) =( x - √5 )( 2 - 3 + 7 )=6( x - √5 )
l) x ( x - 2 y ) + 3 ( 2 y - x ) - x + 2y =
= x ( x - 2 y ) - 3 ( x - 2 y ) - ( x - 2 y ) =
= ( x - 2 y ) ( x - 3 - 1 )
JustPisi:
Multumesc frumos!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă