scrie sub formă de puteri:(-2)^-2×(-2)^-3÷2^-3=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(-2)⁻²· (-2)⁻³ : 2⁽⁻³⁾ = -(2)⁻²⁻³⁻⁽⁻³⁾ = -(2)⁻⁵⁺³ = - (2)⁻² = -1/2² = - 1/4
Verificare:
(-2)⁻² = 1/(-2)² = 1/4
(-2)⁻³ = 1/(-2)³ = -1/8
2⁻³ = 1/2³ = 1/8
1/4 · (-1/8) : 1/8 = (-1/32) · 8 = -1/4
Alte întrebări interesante
Franceza,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Religie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba rusă,
9 ani în urmă