Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

scrie un dialog imaginar de 6-8 replici intre tine si ursul fram pe tema dragostei fata de parinti.vei folosi in compunerea ta cel putin 4 subs art hotarate si nehotarate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lorenne
10
-Buna,X(numele tau), te vad ingandurata. Ce s-a intamplat ceva?
-Fram,le-am gresit parintilor mei si m-au certat pentru ca am facut o prostie si acum ma simt foarte prost.
-Stii doar ca iubirea parintilor este unica si fara de margini. Nu poti fii suparata pe ei, trebuie sa dicutati si sa va impacati.
-Ai dreptate,Fram! Dar ce sa le spun parintilor mei ca sa ne impacam si sa uitam de cearta asta?
-Spune-le cat de mult ii iubesti si cat de importanti sunt ei pentru tine. Promite-le ca nu o se mai intample si cu singuranta te vor ierta.
-Multumesc, Fram! O sa ma duc sa le spun despre aceasta discutie pe care am avut-o cu tine.
-Cu placere,X(numele tau)! De fiecare data cand o sa mai ai vreo problema vino la mine si vom gasi impreuna o solutie!

4 substantive articulate hotarat: parintilor, iubirea, parintilor, parintilor
4 substantive articulate nehotarat: o prostie,acesta discutie,vreo problema, o solutie
Sper ca te-am ajutat :*:*:*:*
Coronita ?:*:*:*
Răspuns de Leonard
3
- Prietene Fram, ce mult mă bucur că m-au lăsat părinții să vin lângă tine să stăm de vorbă! Uneori, le e teamă să nu pățesc ceva rău și cred că exagerează.
- Copile, părinții tăi au dreptate atunci când îți interzic unele lucruri. Sunt precauți și le e frică să nu ai probleme.
- E posibil, dar eu știu prea bine că tu ești un urs îmblânzit, ai fost crescut de mic printre oameni. Nu ai cum să mă rănești.
- Pe de o parte, e adevărat ceea ce spui. Gândește-te, totuși, că sunt un animal sălbatic și uneori instinctul meu mă poate face să mă reped la oameni. De aceea stau în cușca aceasta. Părinții nu te-au oprit să vii să mă vezi pentru că ar fi răi, din contra, aceasta dovedește cât de mult de iubesc și cât vor să te protejeze.
- Nu sunt de acord. Știu și eu să decid ce este rău și ce este bine. Atât de des mi se interzic lucruri care mi-ar face plăcere. De exemplu, de ce n-aș avea voie să mănânc dulciuri o zi întreagă? Sunt atât de bune și mă fac foarte fericit.
- Părinții tăi știu mai bine decât tine că nu toate lucrurile care te fac fericit îți fac și bine. Dacă ai mânca numai dulciuri toată ziua, ai avea apoi probleme de sănătate, te-ai îngrășa, te-ar durea burta și ai sta numai în pat, în loc să vii cum ai venit azi la circ.
- De ce trebuie să mă duc la culcare devreme? Nici asta nu o înțeleg. Iar ei rămân până târziu ... Nu e corect!
- Copiii au nevoie de somn, răspunse Fram oftând. Ei au mai multă nevoie de odihnă decât adulții, pentru că școala e obositoare și stresantă, creierul trebuie să se relaxeze, iar acest lucru e posibil numai prin respectarea unui număr suficient de ore de dormit. Și eu mă mir întotdeauna de ce copiii au impresia că părinții nu le doresc fericirea, când situația este taman pe dos. Știi? Eu nu am avut părinți, pentru că mama a fost împușcată și eu am fost luat la circ. Nu sunt un urs fericit, deoarece am trăit fără părinți. Tu, copile, bucură-te că ai o mamă, un tată. Amândoi te iubesc și de aceea îți interzic unele plăceri aparente, pentru a te proteja.

-----
- substantive articulate cu articol hotărât sau nehotărât: cele subliniate
- substantive nehotărâte: cele îngroșate (bold)

Am selectat doar câteva de la începutul dialogului, pentru că cerința e doar de 4 de fiecare.

Alte întrebări interesante