Limba română, întrebare adresată de carlalapusan, 9 ani în urmă

Scrie un eseu argumentativ de 15-30 randuri despre rolul scrierilor memorialistice in reconstruirea specificului unei epoci/perioade culturale sau literare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dinujuniorionut
70
In opinia mea,scrierile memorialistice sunt scrieri bazate pe memorii, fiind alcătuite din relatarea unor experiențe, evenimente sau faptele unor oameni, pe baza amintirilor.
În primul rând, cunoaștem în literatura română scrieri memorialistice, care ne-au lăsat o mulțime de informații despre o perioadă care sigur ar fi căzut în uitare fără aceste scrieri.
Fiind o îmbinare dintre fapte exacte și talentul de a povesti, scrierile memorialistice pot transmite informații despre o anumită epocă culturală. 
In al doilea rand, 
scrierile memorialistice ne ajută să înțelegem o perioadă de timp la care nu mai putem fi martori și pe care nu o mai putem cunoaște decât din informațiile scrise pe care le avem. Aceste redactari de tip memorialist au ca scop principal recrearea unor spatii istorie sau a unei epoci, actiunile si locurile find relatate in mare parte in detaliu, continutul find structurat si plasat in trecut si prezinta caracter predispus retrairii interioare prin citire si transpunere imaginativa.
In concluzie,
 rolul lor este definit ca important in functie de actiunile care sunt relatate si insemnatatea lor fata de contextul contemporan.(sper ca team ajutat)
Alte întrebări interesante