Limba română, întrebare adresată de whoiserikaa, 8 ani în urmă

scrie un eseu cu titlul “o zi fără telefonul mobil”


va rog! am nevoie urgent.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sophiabarbulescu319
1

Răspuns:

O zi fără telefonul mobil

Era vară , mă jucam pe telefon și mama vine de nicăieri mi-l ia și apoi îmi zice :

-Măi copile , uită-te ce vreme frumoasă e afară iar tu stai toată ziua pe telefon stricânduți ochii . Azi sta fără telefonul mobil .

După ce mia zis asta a plecat cu telefonul meu mobil la cumpărături deoarece știa că o să îl iau din ascunzătoarea ei secretă care era sertarul de jos de la bucătărie care nu e secretă pentru mine dar ea credea asta .

Mam hotărât să merg afară și să mă joc cu prietenii mei .

După ce mam îmbrăcat plus încălțat am mers la terenul de football unde iam găsit pe Mario , Cosmin , Vlad , Andreea , Antonio și Luis , ei se jucau " înghețata " și mau invitat și pe mine . Înghețata este un joc în care dacă mingea cade pe jos ești înghețat și dacă nu o dai altuia mingea în cele zece secunde ai pierdut .

După o oră în care neam jucat acest joc Luis a venit cu propunerea să ne luăm înghețată de la magazinul din apropiere și toți am fost de acord .

Am mers în casă și era un bilet pe care scria " Poți lua banii ăștia pentru înghețată " . Acest bilet era de la mama care îmi lăsase niște bani pentru înghețata mea preferată care era ciocolată .

Când neam întors de la magazin iam invitat pe prietenii mei la mine în casa deoarece afară se topeau înghețatele foarte repede . Când am întrat mama era deja în bucătărie , lea urat bun venit prietenilor mei și s-a dus în bucătărie să facă mâncarea mea preferată italienească , adică pizza și la desert făcea tiramisu care e desertul meu preferat .

După ce ne-am terminat înghețatele mama nea chemat pe toți la masă unde a așezat pizza care era mare și eu și ceilalți am mâncat-o.

Era deja ora nouă seara și prietenii mei trebuiau să meargă acasă la ei , leam urat noapte bună și că ne vedem mâine și eu neam urat mie și mamei la fel și au plecat .

- Vezi ? Nu a fost rău fără trlefon ! Poftim ! Spuse mama

-Mersi mamă dar eu îmi las telefonul în cameră deoarece mâine mă duc să mă joc cu prietenii mei . Spun eu

Mama era mândră de mine pentru că nu mai stăteam pe telefon iar eu mă simțeam bine !

Nu a fost o zi rea , ba din potrivă, a fost ceea mai bună zi fără telefonul mobil !

Sper te-am ajutat !


whoiserikaa: mulțumesc !
sophiabarbulescu319: Cu plăcere , dacă ția dat notă bună pe acest eseu mă bucur sau dacă ția zis bravo profesorul sau prifesoara mă bucur !
sophiabarbulescu319: Scuze pentru unele greșeli gramaticale , sper că ai corectat tu greșelile din eseu . La partea în care prietenii au plecat erau " Neau urat mie și mamei " .
Alte întrebări interesante