Limba română, întrebare adresată de XeOn, 8 ani în urmă

Scrie un eseu de 1 pagina despre ideal pornind de la citatul “Conditia oricarui ideal este ca realizarea lui sa nu fie posibila. Rolul sau consta mai mult in a se inalta mai presus de realitate, inraurind-o in chip simbolic, in felul cum steaua inraureste mersul navei” si valorificand semnificatiile poemului lui Alexandru Macedonski( Noapte de decemvrie)




Va rog mult sa ma ajutati am nevoie pana joi. Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
1

ESEUL este un text scris cu scopul de a prezenta și argumenta un punct de vedere al autorului pe o temă dată; în cazul tău pornind de la citatul: „Condiția oricărui ideal este ca realizarea lui să nu fie posibilă. Rolul său constă mai mult în a se înălța mai presus de realitate, înrăuind-o în chip simbolic, în felul cum steaua înrăurește mersul navei.”

Așadar, eseul tău poate fi formulat după cum urmează:

   Consider că citatul se referă la faptul că idealurile cele mai înalte și mai mărețe sunt acelea foarte greu de realizat, spre imposibil. Idealul înseamnă a atinge o anumite perfecțiune și desăvârșire cu privire la un anumit lucru. De obicei, este vorba despre domeniul ideilor, a gândirii omului dusă la extremă. Omul este înzestrat cu rațiune și de aceea, acesta dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi. ...

   Condiția oricărui ideal, după cum spune citatul, este să se înalțe mai presus de realitate. ... (identifică în poemul Noapte de decemvrie semnificațiile acestei idei) etc.

  Prin urmare, ...

Ne amintim că:

  • Structura unui eseu trebuie să aibă:

    introducere = ce înseamnă subiectul eseului și care este importanța lui.

    Cuprins = dezvoltarea argumentației și abordarea a 3-4 idei principale, care să fie însoțite de exemplificarea ideilor.

    Încheiere = recapitularea ideilor principale și prezentarea eventualelor concluzii.

Alte întrebări interesante