Limba română, întrebare adresată de FangShuang, 8 ani în urmă

Scrie un eseu de tip argumentativ de aproximativ 200 de cuvinte despre modul în care puterea este sau nu un mecanism ce dezumanizează pe individul care o deține.
!!!URGENT!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
1

   În societatea contemporantă, puterea reprezintă uneori țelul mai multor persoane, indiferent de domeniu. Astfel, aceasta poate guverna gândurile, faptele și sentimentele individului, iar dacă puterea fie duce spre obsesia de a fi posedată, fie nu poate fi gestionată corespunzător de cel care o obține, aceasta devine un factor negativ în viața oricărui om.

    Din punctul meu de vedere, puterea poate fi un mecanism care îl poate dezumaniza pe individul care o deține, dacă acesta nu îi poate gestiona forța sau atingerea ei devine obsesivă.

    Pe de o parte, puterea reprezintă, pentru mulți oameni, un țel. Dacă atingerea acestei puteri, indiferent de domeniu, afectează omul în mod negativ, aceasta devine obsesivă și duce către dezumanizarea individului. Astfel, dacă omul devine prea ambițios, uită de cei dragi, uită de legile moralei și ale eticii și ajunge să le facă altora rău pentru a se ridica pe scara socială și pentru a dobânti putere, atunci el se dezumanizează. De exemplu, un om muncitor și nemulțumit de poziția sa și care dorește să obțină puterea, se va dezumaniza dacă va folosi mijloace, precum manipularea, corupția, mita, înșelăciunea.

    Pe de altă parte, oamenii care dețin o putere prea mare, pe care nu o pot gestiona cum trebuie, devin de multe ori cinici, lipsiți de empatie și de înțelegere pentru persoanele pe care le conduc sau pe ale căror interese la apără. Astfel, acești oameni se dezumanizează treptat, considerând în mod eronat că puterea le va aparține pentru totdeauna. Aceștia devin egoiști, centrați doar pe propria persoană și propriile interese, de multe ori rănindu-i pe cei apropiați, precum cei din familie. Astfel, oamenii de acești fel sunt orbiți de puterea pe care o au și uită de dragoste, de altruism și de alte valențe umane care nu îi mai reprezintă.

    Așadar, puterea, atunci când nu este gestionată corect sau când devine un țel obsesiv, poate reprezenta un mecanism care îl dezumanizează pe individul care o deține.

╔════════❀

Succes!  

╚════════❀


FangShuang: multumesc
Farben: Cu plăcere :) Alegi tu eseul care e mai potrivit pentru tema ta :)
FangShuang: clar
FangShuang: ms mult de tot!
Farben: Cu mult drag! <3
FangShuang: :*
Alte întrebări interesante