Chimie, întrebare adresată de anamaria7893, 8 ani în urmă

Scrie un eseu despre importanta in lumea vie a : magneziului ,fierului și zincului.


Va rog , dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexydeviza14
1

Răspuns:

zincul joacă un rol important în imunitatea mediată de către celulă, formarea oaselor, creşterea ţesuturilor, creşterea fătului şi a copilului, ajută funcţiile cerebrale, precum şi influenţează maturarea spermatozoizilor şi motilitatea acestora. Totodată, acesta regenerează funcţia hepatică şi are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice.

Fierul este unul dintre mineralele importante pentru organismul uman și este bine când în sânge găsim fier și alte minerale. Se știe că deficiența de fier poate duce organismul spre diferite forme ale anemiei feriprive, o boală cu multiple fațete.Totodată, organismul uman nu este sănătos nici în cazul unui exces de fier pentru că acesta se depune în organe și în alte părți ale organismului. Trebuie reținut faptul că fierul a fost și este important pentru sănătatea noastră. Fierul ca și mineral nu e altceva decât o substanță anorganică cu structură simplă care, la nivel molecular ajută la realizarea unor funcții esențiale pentru corpul omenesc.


alexydeviza14: magneziu,magneziul participă la transmiterea semnalelor nervoase, sporeşte adaptarea la frig, serveşte drept parte componentă a oaselor şi a smalţului dentar şi, de asemenea, participă la vasodilat
Alte întrebări interesante