Istorie, întrebare adresată de codjebas, 9 ani în urmă

scrie un eseu in care sa dezvalui calitatile da domn ale lui Mircea Cel Batrin

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danamocanu71
337
Mircea cel Batran a fost primul mare voievod al Tarii romanesti care s-a luptat cu turcii. La doi ani dupa urcarea pe tron ,in anul 1388 ,Mircea a alipit Dobrogea.
Dupa ce a reusit sa-si organizeze si sa-si dezvolte tara ,Mircea cel Batran a participat la cruciadele anti-otomane ,adica la campanile organizate de catre statele crestine impotriva turcilor.
Astfel ,in anul 1389 ,Mircea cel Batran i-a ajutat pe sarbi in lupta lor impotriva turcilor ,care insa au reusit sa cucereasca Serbia. Domnul Tarii Romanesti trebuia astfel sa se astepte la razbunarea turcilor. In anul 1394 ,sultanul turcilor ,Baiazid I ,a pornit cu o armata impotriva lui Mircea ,dorind sa transforme Tara Romaneasca in pasalac ,adica in provincie turceasca. Romanii ,condusi de Mircea ,i-au asteptat pe turci la Rovine ,intr-un loc mlastinos. Lupta a fost crancena ,insa turcii nu s-au putut desfasura datorita mocirlei si astfel romanii ,care cunosteau mai bine locul ,au iesit victoriosi si au pastrat independenta Tarii Romanesti.
In anul 1396 ,Mircea cel Batran a participat in fruntea unei armate romanesti ,alaturi de fortele crestine ,la o mare cruciada impotriva turcilor.
Batalia s-a dat la Nicopole si ,in ciuda faptului ca fortele crestine erau mai numeroase decat cele turcesti ,victoria a apatinut otomanilor.
In cele din urma ,dupa 30 de ani de lupta ,la sfarsitul domniei sale ,Mircea cel Batran a fost obligat sa plateasca tribut turcilor.

Stiai ca
Mircea a primit numele de''cel Batran'' dupa moartea sa pentru a putea fi deosebit de nepotul sau ,Miecea al-II-lea.
Alte întrebări interesante