Scrie un eseu literar de tip argumentativ de două - trei pagini având ca tema : Dacă aș putea călători în timp și spațiu ce personalitate aș dori să întâlnesc.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Daca putea calatori in timp si spatiu as dori sa-l intalnesc pe sculptorul nostru roman Constantin Brancusi ,deoarece as vrea sa vad cum construieste el cele mai minunate sculpture,sa-l intreb despre viata sa , despre locurile vizitate.
Constantin , fost membru al Academiei Romane si totodata un sculptor inzestrat cu calitati extraordinare.
Calatoria in timp ar fi cea mai frumoasa idee, sa-l vad pe Brancusi in atelierul sau,sa stam sa discutam despre viata lui,despre amintiri si intamplari,sa-mi povesteasca amintiri placute si neplacute.Cand mi-am pus intrebarea "'ce personalitate as vrea sa intalnesc daca as putea calatorii in timp si spatiu'' prima personalitate a fost sculptorul de mai sus evidentiat.
Aceasta personalitate care a terminat Scoala de Arte si Meserii in Craiova , a venit la Bucuresti pentru a absolvi Scoala de Bellearte in anul 1902.In Craiova a lucrat ca ucenic ,in acest timp construieste si o vioara din materialele gasite la pravalie. Sculptorul nostru roman expune pentru prima data in anul 1907 prima versiune a ''Sarutului''.
Daca as putea calatori in timp as fi putut afla toate astea chiar de la dansul , un om cu un talent deosebit, un om cu multa rabdare, cu multa bunatate, un om incercat de viata. Chiar daca putini ar dori sa stea de vorba cu acest om deosebit,sunt singurul care s-ar intoarce in timp pentru omul nostru ,care desi a trait in mare parte din viata in Paris,tot roman v-a ramane !!
Explicație:
sper ca te-am ajutat❤️
Eseu literar de tip argumentativ:
Dacă aș putea călători în timp și spațiu ce personalitate aș dori să întâlnesc?
Doar citind opera lui Ion Luca Caragiale, cineva poate să se gândească ce minunat ar fi să-l întâlnească pe marele dramaturg cel puțin o dată.
Eu, dacă aș putea călători în timp și spațiu, aș călători în iarna anului 1879 la București, pentru a fi pe 18 ianuarie la Teatrul Național din București, unde se juca în premieră "O noapte furtunoasă".
Din punctul meu de vedere, acest moment ar fi fost unic, deoarece sigur spectatorii au fost încântați de comicul prezentat cu măiestrie în această piesă de teatru de către Caragiale, unde replicile spumoase, ironiile fine și jocul actorilor au făcut ca spectatorii să aplaude cu frenezie.
În opinia mea, aceste aplauze ar fi fost ca un balsam pentru sufletul autorului, ținând cont de faptul că era prima lui piesă de teatru prezentată publicului.
Totuși, cunoscând bine această operă, după părerea mea și din ceea ce am citit, în sală sigur se afla și un grup al bogătașilor parveniți, îmbogățiți pe nedrept, așa cum se întâmplă întotdeauna în țara noastră. Tocmai pe aceștia mi-ar fi plăcut să-i fi văzut în acele momente în sala splendidă al teatrului, ei fiind cei vizați.
Deasemenea, prezența mea în sala de teatru mi-ar fi produs o mare bucurie și curiozitate, pentru că aș fi savurat deplin batjocora din text, adresată indirect de către Caragiale politicienilor din acele timpuri.
Eu consider că nu aș fi reușit să mă apropii de această mare personalitate, însă, doar prezența în sală mi-ar fi produs o mare emoție și bucurie.
Pe de altă parte, dacă din întâmplare aș fi putut să schimb câteva vorbe cu dramaturgul, cred că aș fi fost atât de emoționat, încât mi-ar fi pierit până și vocea.
Totuși, imaginându-mi că aș fi reușit să discut câteva minute cu autorul piesei de teatru "O noapte furtunoasă", eu aș fi fost curios să știu cum de a reușit să surprindă atât de bine moravurile, limbajul și felul de a fi al personajelor.
În concluzie, dacă această călătorie în timp și spațiu ar fi fost posibilă, sigur aș fi avut o mare satisfacție și mândrie de a-l fi putut întâlni pe Ion Luca Caragiale.
Succes! ⚘