Fizică, întrebare adresată de Andrei1346, 9 ani în urmă

Scrie un eseu pina la 10 propozitii pe tema,,Transformarea energiei mecanice,,la aruncarea vertical in sus a unei mingi pina la momentul prinderii ei.
AJUTOR VA ROG
URGENT!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
24
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Anexe:

PutereDinu: Am primit ))
adelina9: si ce not buna
PutereDinu: 10
adelina9: bine
adelina9: : ): ): )
adelina9: da ex ; doi lai facut
adelina9: fiindca nu stiu cum
adelina9: ma intrebam daca ma poti ajuta
PutereDinu: Eu sunt clasa 8 :))
adelina9: bine atunci
Răspuns de Utilizator anonim
17
Legea conservarii energiei afirma ca la aruncarea unei mingi, adica acesteia i se va imprima un impuls, la momentul initial, energia mecanica acumulata din impuls, va fi egala cu energia cinetica maxima,iar energia potentiala este nula daca aruncarea se face de la nivelul 0.
In timp ce mingea se deplaseaza vertical in sus, energia cinetica se transforma in energie potentiala, suma lor ramanand egala cu energia mecanica initiala. In acest timp energia cinetica va continua sa scada, respectiv energia potentiala continua sa creasca, pana ce mingea se opreste. In acest punct de oprire, viteza este 0, la fel si energia energia cinetica, iar energia potentiala este maxima egala cu enegia mecanica cu care a pornit, deci si cu energia cinetica maxima.
Cand mingea incepe sa cada, transformarea energiei e asemanatoare ca la aruncare, doar cele doua variabile fiind inversate: energia cinetica incepe sa creasca si energia potentiala scade respectandu-se astfel legea conservarii energiei.
Alte întrebări interesante