Limba română, întrebare adresată de Gigianox, 9 ani în urmă

Scrie un eseu structurat în care să prezinţi evoluţia celor trei personaje (Ghiţă, Ana, Lică Sămădăul) puse în prim-plan de Ioan Slavici în nuvela Moara cu Noroc.
În redactarea eseului structurat se recomandă să dezvolţi următoarele repere:
- explicarea semnificaţiei cuvintelor bătrânei (din introducerea nuvelei);
-prezentarea evoluţiei lui Ghiţă, orbit de patima pentru bani;
-motivarea transformării personajului Ana dintr-o soţie iubitoare și devotată într-una care-și trădează soţul;
- evidenţiarea rolului malefic pe care îl are Lică Sămădăul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zowe
70
Cele 3 personaje (Ana , Lica si Ghita) evolueaza treptat.La inceputul romanului este prezentata replica batranei, ca simbol al intelepciunii bătrânești.Ii indeamna pe tineri sa se multumeasca cu putinul pe care il au.
Ghita gustand din patima banului incepe sa devina avar, astfel dezumanizandu.se treptat.Odata ce afla secretul macabru din spatele baniilor ( faptul ca Lica a ucis o femeie si pe baiatul ei ) este scarbit dar cu toate acestea puterea banului il supune.
Ana era inainte o sotie fidela si iubitoare, dar odata ce a aflat pactul dintre Lica si Ghita este dezgustata.Ba chiar gestul lui Ghita , care o trimite sa joace cu Lica , are un rol important.Cand Ghita nu este capabil sa il de.a in vileag pe Lica la judecător, Ana isi pierde tot respectul fata de sotul ei , spunandu.i chiar ca el este doar o femeie in haine barbatesti iar Lica este barbat adevarat.
Lica este o influenta malefica datorita caracterului sau si a faptelor savarsite.Stie cum sa se faca ascultat si fiind un om fara mila reuseste mereu sa obtina ceea ce isi doreste.

Gigianox: Mersi mult
zowe: sper sa fie ok ceea ce am scris
Alte întrebări interesante