Limba română, întrebare adresată de Abnm876, 8 ani în urmă

Scrie un mesaj pentru Mihai Eminescu la împlinirea celor 169 de ani de la naşterea lui

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
4

             Drag poet al inimii mele de roman,

   

         Azi ai fi implinit 169 de ani.

        Pe mormantul tau inghetat, am pus un buchet de flori. Au mai fost si altii, azi, acolo.

       Cu totii ne-am fi dorit sa-ti punem intrebari, multe intrebari... Unele ti le-ai pus si tu... candva...  Dar viata si vicisitudinile ei nasc noi si noi intrebari. Daca ai fi cu noi, ne-ai ajuta sa intelegem lucruri de neinteles, asa cum numai tu ai putea s-o faci. Ne consoleaza doar gandul ca, de acolo, de sus, dintre miile de stele, ne privesti si ne-ntelegi...

      Azi, privim cerul si cautam lumina ochilor tai...

Răspuns de Luminix
6

Eminența voastră,

vă mulțumim pentru cele mai frumoase poezii, pentru că ne faceți să ne îndragostim veșnic de limba noastră, pentru geniul creator care străbate decenii până la noi, pentru ploaia de sentimente pe care o experimentăm cu fiecare operă ce vă poartă semnătura.

Nu există român al cărui suflet să nu fi fost atins de armonia deplină a versurilor, de vibranta lor muzicalitate. Avem poeziile în minte și în suflet când ne îndrăgostim, când suferim din dragoste, dar și când străbatem țara în lung și-n lat.Vă simțim aproape și atât de actual.

Nu vom găsi vreodată cuvinte care să exprime întreaga noastră recunoștință pentru că existați chiar și azi, după 169 de ani, Poetul României.

Alte întrebări interesante