Istorie, întrebare adresată de toleanbaclan, 8 ani în urmă

Scrie un minieseu despre ludovic xiv.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
3

Răspuns:

Explicație:

           Ludovic al XIV-lea, rege al Frantei

 Regele Soarelui, sau, sub alt nume Louis le Grand(Ludovic cel Mare) a fost regele Frantei in perioada 1643-1715 a avut ca radacini genetice Casa de Bourbon


toleanbaclan: Cam pre mini.
toleanbaclan: Poh cred ca profu na sa zica nika
toleanbaclan: Sps
Chris02Junior: Mai completezi tu cu: Lois XIV a mostenit tronul Frantei, dupa moartea tatalui sau, regele Lois XIII, cand avea numai 4 ani impliniti. Mazarin, cardinalul de pe atunci, avea putere deplina, regele fiind minor.
Chris02Junior: Louis XIV era mic de statutura, dar foarte inteligent si odata cu trecerea anilor, dupa moartea lui Mazarin, si-a intrat in drepturile sale depline de rege al Frantei, pa care a transformat-o in monarhie absoluta, luindu-si toate drepturile de a conduce tara singur, considerandu-se alesul lui D-zeu.
Chris02Junior: El a vrut sa cucereasca intreaga Europa pe cale razboinica, facand investitii foarte mari in acest sens, el a adus economia Frantei aproape de ruina, fapt care a nemultumit poporul francez.

Citește mai multe pe Brainly.ro - https://brainly.ro/tema/6132731#readmore
Chris02Junior: In anul 1682, se muta Louis XIV impreuna cu toata curtea regala si guvernul la Palais de Versailles pe care-l tranformase dintr-un mic castel medieval intr-un adevarat palat luxos.
Chris02Junior: El a luat toate drepturile bisericii, in dorinta sa de a conduce tara absolut singur, si a avut multe conflicte cu biserica, oponentul sau principal fiind cardinalul Richelieu, succesorul cardinalului Mazarin. Dupa 72 de ani de domnie, moare Louis XIII la Palatul Varsailles.
Chris02Junior: Multe aspecte din actualitatea Frantei din acel timp au fost descrise de eminentul Alexandre Dumas tatal in operele sale de o valoare inestimabila, printre care "Cei trei muschetari", "Dupa douazaci de ani", "Cei 45". Tot lui ii apartine si capodoperele "Contele de Monte Cristo" si "Omul cu masca de fier". Alexandre Dumas fiul a descris in culori vii viata extrem de libertina din acea perioada in romanul "Dama cu camelii".
Chris02Junior: hahaha, acum sa nu-mi spui ca este prea "maxi" :)
Alte întrebări interesante