Limba română, întrebare adresată de nuclearskuba2019, 8 ani în urmă

Scrie un monolog în care un personaj dintr-o operă literară se autodescrie. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliamironescu
1
"Sunt Hamlet, prințul Danemarcei, și pot spune că sunt un personaj complex, plin de contradicții. Sunt un gânditor profund, dar uneori pot fi indecis și tărăgănat. Sunt un idealist, dar sunt adesea preocupat de propriile mele probleme personale.

Am suferit o mare pierdere când tatăl meu a murit, și am fost cuprins de o mânie profundă față de unchiul meu, care l-a ucis pentru a prelua tronul. Mi-am jurat să obțin răzbunarea, dar am început să mă îndoiesc de propriile mele acțiuni și am început să mă întreb dacă ceea ce fac este drept sau nu.

Sunt un iubitor pasionat, dar iubirea mea pentru Ofelia a fost întotdeauna umbrită de propriile mele probleme. Am tratat-o cu cruzime și am distrus-o în cele din urmă, dar regret acest lucru și îmi pare rău pentru ceea ce am făcut.

Sunt un om care se luptă cu propriile mele demoni interioși, și uneori acestea par să câștige. Sunt un personaj tragic, care în cele din urmă va plăti prețul pentru propriile mele acțiuni. Dar poate că prin propriile mele suferințe, pot ajuta alții să evite greșelile mele și să înțeleagă adevărata natură a existenței umane. "

nuclearskuba2019: Numele operei?
deliamironescu: Hamlet
Piesă de teatru de William Shakespeare
Alte întrebări interesante