Biologie, întrebare adresată de devochca03, 8 ani în urmă

Scrie un rezumat de circa jumate de pagină, în care să explici de ce e bine să consumăm de la 1-2 litri de apă pe zi.
Vă rog urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cleopatra82
7

Este sanatos sa consumam 1-2 litri de apa zilnic deoarece:

1.Corpul uman este alcatuit, in proportie de 60%, din apa, iar fluidele sunt un element esential in buna functionare a aparatului digestiv, a sistemului circulator sau in mentinerea temperaturii corporale. Creierul "comunica" rinichilor cata apa trebuie sa elimine prin urina si cata trebuie pastrata de rezerva in organism, prin glanda pituitara posterioara.

Daca organismul are o deficienta de lichide, creierul declanseaza mecanismul de sete. Atunci este cazul sa beti ceva, fie ca este vorba de apa, suc, lapte sau cafea. In orice caz, nu vorbim aici despre bauturile alcoolice. Alcoolul afecteaza comunicarea dintre rinichi si creier si duce la excretia excesiva de lichide, provocand deshidratarea.

2.Multa vreme, persoanele care tineau cura obisnuiau sa bea cantitati mari de apa ca strategie de slabire. Apa nu are nici un efect magic daca vreti sa scapati de kilogramele in plus, insa inlocuirea altor bauturi, bogate in calorii, cu apa, este de un real ajutor.

De asemenea, daca tineti regim, este recomandat sa consumati alimente cu continut ridicat de apa - fructe si legume - , deoarece acestea sunt mai mari ca volum si e necesar sa le mestecati mai mult. In plus, sunt asimilate mai lent de organism si dau senzatia de satietate.


devochca03: https://brainly.ro/tema/6573269
cleopatra82: nu știu sa rezolv
cleopatra82: e xv la bio.. nu?
cleopatra82: ești ce clasa?
devochca03: a 7
devochca03: totuși mersi pentru rezumat
cleopatra82: nptc
cleopatra82: <3
devochca03: Am o întrebare
devochca03: 2.Multa vreme, persoanele care tineau cura, ce vroiai sa spui?
Alte întrebări interesante