Limba română, întrebare adresată de bogdanandru78, 8 ani în urmă

scrie un scurt text cu titlul vorba dulce mult aduce în care să arăți cât de important este să vorbești politicos utilizează cuvintele magice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralucamitiu1
1

                                        Vorba dulce mult aduce

Există unele zile în care monotonia și vremea de afară te deprimă cumplit. Așa mă simțeam și eu într-una din zile și, pentru a-mi ridica moralul, am decis să merg ies la restaurant pentru a mă răsfăța pentru că simțeam că nici pizza rămasă de aseară sau pastele reci nu m-ar încălzi nicicum.

Așa am pornit-o la vale, pe lângă blocul meu, la unul din restaurantele mele preferate, deși nu era foarte recunoscut, era micul meu paradis. Am intrat și m-am așezat la o masă, așteptând să mi se ia comanda. La câteva mese distanță, era un domn, îmbrăcat în costum, cu ochelari de soare, un ceas la mână și alte accesorii care îți luau ochii. Părea foarte impacientat și pe cale să izbucnească. Am continuat să flutur meniul, când deodată chelnerița trecea prin apropiere, dar nu a apucat să spună nimic că domnul i-a făcut semn cu mâna. „Domniță, unde îmi e mâncarea? Mai aștept mult?” a răsuflat morocănos. Restaurantul nefiind foarte cunoscut, lucra doar o chelneriță care se ocupa de preluatul comenzilor și adusul lor. S-a uitat puțin speriată chelnerița, dar nu a spus nimic. „Mai repede odată, că ați adus mâncare întreg restaurantului mai puțin mie!”, continuă acesta. ”Mâncarea dumneavoastră va sosi imediat, trebuie să așteptați la fel ca restul clienților” a răspuns ea calm. Apoi a venit să mă servească. „Sunteți o femeie puternică și minunată, nu lăsați pe nimeni să vă strice ziua! Unii oameni sunt recalcitranți, dar bunătatea voastră mă inspiră!” i-am spus. S-a uitat cu ochii strălucind la mine și a plecat cu comanda mea. Între timp domnul a primit mâncarea și a plecat, eu de asemenea, terminasem de mâncat și doream să cer nota când chelnerița mi-a făcut semn să aștept. Nedumerită, m-am așezat pe scaun din nou. După 5 minute vine la mine cu o prăjitură. „Din partea casei!” îmi șoptește aceasta. Atunci am zâmbit și i-am mulțumit din suflet. Se vede că nu degeaba există proverbul vorba dulce, mult aduce, iar în cazul meu, vorba dulce, ceva dulce aduce.

Alte întrebări interesante