Limba română, întrebare adresată de dariusstoian89, 8 ani în urmă

Scrie un scurt text, despre conopida de 10-15 enunţuri, în care să o prezinţi, precizând: înfățișarea, mărimea culoa- rea, gustul, condiții de viață, modalități de întrebuinţare. Realizează și un desen adecvat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de florentinatogoie1974
1

Explicație:

conopida si prăjitura

-compunere-

Era odata un copil care nui placeau legumele dar in schimb iubea prajiturile si dulciurile.

Intr-o zi mama copilului ia pregatit niste conopida cu pui si salata.

Copilul cand a vazut ce are in farfurie s-a speriat,se uita la conopida ca la masini străine.

Copilul se uita la conopida tăcând.

Conopida care statea in farfurie se uita si ea la el mirata,il intreaba:

-Da ce te uiti așa, miam stricat coroana mea ca zapada?

-Nu dar,eu nu stiu ce esti?

-Pai eu sunt conopida

-bine am sa te mananc sper sa nu fi rea la gust!. si copilul inghitind spune cu gura mare:

-Ce bun este mai vreau!

Si asa de la dulciuri a trecut la legume

Răspuns de karinutz
4
In esenta, o conopida este un mare buchet de flori. Face parte din specia Brassica oleracea si este o planta anuala, care ajunge la maturitate la finele verii si inceputul toamnei. Este o leguma foarte bogata in nutrienti, deosebit de apreciata, in ultima vreme, si inclusa in preparate diverse, tocmai ca urmare a versatilitatii exceptionale pe care o are. Conopida are un gust usor dulce, care, pus corect in valoare, te poate duce cu gandul la nuca, avand o aroma specifica, usor intepatoare si textura variata, in functie de modul in care este gatita.

Desi exista ideea ca cele mai sanatoase sunt fructele si legumele intens colorate, conopida este o exceptie notabila. Ruda de „sange” cu broccoli - de care se deosebeste prin culoare, marimea si desimea mugurilor florali si ramurile inflorescentei, conopida are mai putine calorii si carbohidrati, in timp ce broccoli are mai multe vitamine si minerale.

Conopida este o foarte buna sursa de vitamina C si K, folati si fibre. Este, de asemenea, bogata in fitochimicale si antioxidanti, compusi naturali despre care se considera ca joaca un rol in prevenirea bolilor cronice, daca este consumata constant, mai ales in stare cruda, sau cat mai putin tratata termic, cel putin o data sau de doua ori pe saptamana.
Alte întrebări interesante