Limba română, întrebare adresată de maria1855, 8 ani în urmă

scrie un scurt text in care sa povestesti o intamplare care sa ilustreze acest proverb "spune mi cu cine te insotesti ca sa ti spun cine esti" CAT SE POATE DE REPEDE VA ROOOOOG DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de giuliaszekely
1

Răspuns:

Ca orice copil , am prieteni , mulți prieteni , dar totusi cel mai bun prieten al meu este vecin cu mine , un baiat de treaba , la locul lui și educat. Mereu mergem sa ne jucam împreună, împărțim lucrurile și ne ajutam unul pe celalalt. Este un prieten de nădejde, sau asa credeam eu. Spun acest lucru deoarece acum câtva timp aveam nevoie de ajutor dar el nici macar nu si-a dat silința sa găsească o soluție la problema mea , spusese ca mersul în parc cu cățelul este mai important . Am trecut cu vederea peste.

Bunica mea îmi spusese mereu ca e ceva ciudat cu acest băiat, si ca se foloseste de mine , chiar dacă eu îl vedeam ca pe prietenul "perfect". Bunica îmi spusese că intr-o zi când am plecat în casă prietenul meu s-a întâlnit cu alți prieteni de ai lui , cu care eu nu prea ieșeam . Bunica l-a auzit spunând ca nu ma suporta , dar nu știe cum sa scape de mine. Eu îmi dădusem seama ca se distanțează de mine dar nu știam de ce. Nu mi-a venit sa cred când am auzit spusele bunicii mele. M-am întristat dar mi-a trecut repede deoarece Bunica mi-a spus sa nu mai ies afara cu copii de genul lui deoarece lumea îmi va spune "spune-mi cu cine te însoțești ca sa-ti spun cine esti". Acest proverb putea sa fie folosit în cazul meu deoarece dacă mai stăteam mult cu vecinul meu probabil deveneam ca el.

Nu va lăsați convinși de falsitatea oamenilor!

scuze dacă am scris prea mult!!!!

Alte întrebări interesante