Limba română, întrebare adresată de razvanel74, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ (cel putin 2 argumente, 20 randuri ) cu referire la teza : Sportul implica mult mai mult decat antrenament fizic. Va rog rapid !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
2

Salut!

Vreau să îți ofer câteva sugestii cu privire la structurarea textului argumentativ!

Textul tău trebuie să cuprindă:

  • Introducere - aici prezinți ideea centrală a subiectului tău și opinia ta cu privire la acesta. De exemplu: Consider că sportul implică mult mai mult decât antrenament fizic, pentru că există foarte mulți factori care stau la baza unui sportiv de performanță.
  • Argument 1 - aici poți să îți susții ideea din introducere și să detaliezi ceea ce ai spus. De exemplu: În primul rând, cred că pentru a da randament și a fi în formă, pe lângă antremantul fizic, este nevoie de o alimentație sănătoasă. (aici poți să dezvolți această idee).
  • Argument 2 - la fel și aici, îți susții ideea pe care ai lansat-o, întărind-o. De exemplu: În al doilea rând, consider că pentru a fi un sportiv de performanță, nu este nevoie doar de efortul fizic depus, chiar dacă este extrem de important, ci trebuie și ca efortul psihic să fie antrenat. (Aici poți să vorbești despre determinare, motivație, perseverență, dorință, pasiune).
  • Concluzie - aici îți exprimi opinia ta finală cu privire la argumentele expuse. De exemplu: Prin urmare, sunt de acord cu ideea că sportul implică mult mai mult decât antrenamentul fizic deorece totul trebuie să aibă un echilibru și să fie susținute de un trup și o minte sănătoasă.

Nu uita să folosești conectorii specifici textului argumentativ precum: consider că, părerea mea este că, având în vedere cele spuse, prin urmare, în concluzie, așadar, etc.

Mult spor!

Alte întrebări interesante