Limba română, întrebare adresată de filipoiurobert, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 100-150 de cuvinte despre importanta studiului disciplinelor realiste

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
1
Studiul disciplinelor realiste dezvoltă capacitatea decizională logică, dezvoltă abilități de adaptare a individului și stimulează creșterea stimei de sine.
Dacă asupra primelor două argumente nu este necesar a se insista, fiind relativ ușor de înțeles cum studierea și aprofundarea disciplinelor realiste le împlinesc, voi insista asupra ultimului - stima de sine.
Stima de sine este o dimensiune extrem de importantă, fundamentala pentru orice fiinta umana și are relevanță în felul in care ne poziționăm față de noi înșine, de așteptările noastre dar și a celorlalți. Constă în modalitatea în care ne evaluam pe noi insine - cat de buni ne consideram comparativ cu propriile așteptări, expectante sau cu altii.
Stima de sine ca dimensiune evaluativa si afectiva a imaginii proprii poate fi una pozitiva si realista mulțumită studiului și aprofundării materiilor realiste pentru că ceea ce acumulăm odată cu acestea, informațiile înmagazinate sunt cuantificabile, măsurabile față de noi înșine în trecut și poziționarea noastră față de ceilalți. Mai departe, o stimă de sine pozitivă dezvolta capacitatea de a lua decizii si abilitatea de a face față cerințelor și presiunii grupului în care ne situăm, în societate.
Bineînțeles că pe lângă studiul disciplinelor realiste, o importanță capitală în costruirea unei stime de sine pozitivă o deține atitudinea parintilor, a dascălilor noștri, a colegilor, a prietenilor.
Individul cu o stima de sine pozitiva isi asuma responsabilitati precum aceea de a putea rezolva anumite probleme, de a se comporta independent - prin capacitatea de a se decurca singur în anumite situații, este mandu de realizarile sale - reușind să găsească cele mai bune soluții, poate îndeplini sarcini noi datorită adaptabilității, își exprima cu ușurință atât emoțiile pozitive cât și pe cele negative - "îmi place de mine", .."îmi displace atitudinea X" dar este și capabil să ofere suport si sprijin celorlalti.
În concluzie, studierea și aprofundarea disciplinelor realiste constituie un start extrem de bun în viață, iar un patern câștigat este un bun exemplu pentru a continua astfel întreaga viață, devenind astfel un stil de viață - acela al învingătorului, al celui ce reușește întotdeauna, iar când nu reușește este capabil să detecteze eroarea și să învețe din acestea.


Luminix: Din păcate are peste 150 de cuvinte, dar cu siguranță poate fi ajustat de tine, textul suportă. Succes!
Alte întrebări interesante