Limba română, întrebare adresată de anamaria19022005, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 15-20 de rânduri despre importanta familiei în viata unui adolescent. (în opinia mea ,în primul rand, în al doilea rand, in concluzie) DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodora5riana
1

Răspuns:In opinia mea, rolul familiei este foarte important in formarea individului, pentru ca un copil va prelua mai intai obiceiurile familiei sale, asa ca aceasta trebuie sa se comporte exemplar, astfel incat copilul sa nu aiba probleme de comportament.

In primul rand, copilul trebuie sa stie ce inseamna dragostea si sa o vada cu proprii ochi in familia lui, nu trebuie sa fie mereu inconjurat de certuri si tipete.In caz contrar, va avea de suferit si se va inchide in el insusi, nestiind ce inseamna cu adevarat iubirea, respectul si intelegerea.

In al doilea rand, familia va trebui sa isi faca cat mai mult timp pentru copil ca acesta sa nu experimenteze singuratatea si sa nu fie timid, de aici rezultand ca nu o sa aiba prieteni si nu va stii sa comunice.

Pe de alta parte, copilul va trebui mereu sprijinit in visurile sale, insa nu strica ca din cand in cand familia sa-l subestimeze, asa o sa capete un caracter mai puternic si va lupta pentru lucrurile pe care si le doreste in viata.

In concluzie, rolul familiei in formarea individului este unul important si ar trebui sa existe in viata fiecarui copil.

Explicație:sper că te-am ajutat


anamaria19022005: Mulțumesc!
Alte întrebări interesante