Limba română, întrebare adresată de elenaiacob86, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 15 /20 de rânduri despre greșeală pornind de la ideea exprimată în următoarea afirmație "greșelile nu se iartă și se repară"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lumeain5minute
2

Răspuns:

Greșeala, un element existent incă de la primele vietati biblice, Adam si Eva.

In opinia mea, orice greșeală care merită iertată, nu merită și repetată.

In primul rand, repetitia este mama invataturii dar nu si in cazul acesta. Dacă de la afirmatia „greselile nu se iarta si se repara” in unele cazuri se repetă dacă sunt iertate. Ceea ce inseamna că degeaba au mai fost iertate. Spre exeplu dacă eu iert pe cineva si el repeta aceeasi greseala, sa-l mai iert inca o dată ar insemna că ma injosesc prea mult.

In al doilea rand, cominatia de greseala-iertare are si aspecte pro dacă sunt in antiteza. Prin urmare, dacă greselile nu se iarta, persoana care mi-a gresit mie, nu v-a mai gresi altcuiva stiind că poate nu e iertat. Dar oare merită să mă sacrific eu pentru altcineva? Asta ramane de vazut. Spre exemplu daca persoana greseste indiferent dacă il iertam sau nu.

In concluzie, e bine ca greselile să fie iertate minim o singură dată, insă dacă se intrece masura, atunci e bine să aplicam celalalt plan de a nu ierta ca in momentul in care persoana aflata in cauza, paratul să nu repete greseala si cu alte persoane.


elenaiacob86: multumesc frumos!
Alte întrebări interesante